Várhatóan távozik az egyházügyi államtitkár

Hazai – 2012. május 8., kedd | 16:20

Az MTI értesülései szerint távozik posztjáról Szászfalvi László egyházügyi államtitkár. Az utód egyelőre nem ismert, de a jelenleg az igazságügyi minisztériumhoz tartozó államtitkárság várhatóan átkerül a vezetőcsere alatt álló erőforrás-minisztériumhoz.

Várhatóan távozik az egyházügyi államtitkárság éléről Szászfalvi László jelenlegi államtitkár, kereszténydemokrata politikus - értesült az MTI kormányzati forrásból kedden. Az MTI úgy tudja, Szászfalvi utódjáról még nincs döntés, zajlanak az egyeztetések, amelyekbe bevonják az egyházakat is.

A posztra a Kereszténydemokrata Néppárt jelölhet. Szászfalvi László 2010. június 2-tól töltötte be egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkári tisztséget.

Az egyházügyi államtitkárság jelenleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon belül működik, az [origo] információi szerint azonban várhatóan átkerül az Emberi Erőforrások Minisztériumához (korábbi nevén Nemzeti Erőforrások Minisztériuma). Ennek a minisztériumnak a vezetését most veszi át Balog Zoltán a távozó Réthelyi Miklóstól.

Az Index információi szerint a váltás oka az, hogy kormányzati oldalon és egyházi körökben is túlzásnak találták, hogy az egyházi ügyek felügyelete egyszerre két református politikus irányítása alatt legyen: Szászfalvi és Balog is református lelkész.

Magyar Kurír