Vendéget várnak a szatmárnémeti fiatalok

2018. december 6., csütörtök | 14:59

Ifjúsági imaórákkal készülnek karácsonyra vasárnap esténként a szatmárnémeti fiatalok. Az első imaalkalmat, melyen a szeretetről elmélkedtek, december 2-án tartották a helyi Szent Család-templomban.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Elmélkedésében Luczás Lóránd plébános a kis herceg és a róka beszélgetéséből idézett, hogy rámutasson a várakozás szépségére. „Az adventi időszak lényege, hogy minden áldott percben tekints ki az ablakon: jön-e már a szeretet, enyém-e már a szeretet, megszületett-e már bennem a szeretet? – hangsúlyozta a plébános. – Díszítsd fel, virágoztasd fel a belsődet, csinosítsd ki a szíved és a lelked, hogy a legkedvesebb vendég, Jézus Krisztus boldogan mehessen be oda.”

„Aki földi dolgok, személyek után vágyik, előbb-utóbb, így vagy úgy csalódni fog, de aki Isten után vágyik, nem csalódhat. Isten magának teremtett bennünket és nyugtalan a szívünk, amíg meg nem nyugszik benne” – folytatta Luczás Lóránd, aki azt tanácsolta a fiataloknak, ha szeretnének boldogok lenni, azt ne valaki mástól várják, hanem Istentől. Aki ugyanis nem tud egyedül lenni, nem képes rá, hogy elérje a boldogságot egyedül, az a „pótlékoktól” sem lesz tartósan boldogabb. A plébános csendet, imát, önvizsgálatot, egyéniségük kialakítását, Isten róluk szóló álmának megvalósítását javasolta hallgatóságának.

Az elmélyülésre vágyó fiatalokat a következő három vasárnapon is várják az adventi imaórákra, este hét órától. December 9-én a szatmárnémeti székesegyházban a hitről, december 16-án a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templomban a reményről, december 23-án a püspöki palotában pedig a várakozásról hallhatnak elmélkedéseket.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Józsa János

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-nagycsutortok-este-annak-van-legnagyobb-hatalma-aki-leginkabb-szolgal
Ferenc pápa nagycsütörtök este: Annak van legnagyobb hatalma, aki leginkább szolgál!

Április 18-án a Szentatya a Rómához közeli Velletri település börtönében mutatta be a nagycsütörtök esti misét, amelynek keretében megmosta tizenkét különböző nemzetiségű fogvatartott lábát. Az elítéltek közül lelkileg is sokan készültek az alkalomra, például meg is gyóntak.

2019. április 18., csütörtök
erdo-peter-mutatta-be-nagycsutortok-esti-szentmiset-esztergomban-96211
Erdő Péter mutatta be a nagycsütörtök esti szentmisét Esztergomban

Április 18-án, nagycsütörtökön este Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás szertartását.

2019. április 18., csütörtök
Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle