Vendéget várnak a szatmárnémeti fiatalok

2018. december 6. csütörtök 14:59

Ifjúsági imaórákkal készülnek karácsonyra vasárnap esténként a szatmárnémeti fiatalok. Az első imaalkalmat, melyen a szeretetről elmélkedtek, december 2-án tartották a helyi Szent Család-templomban.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Elmélkedésében Luczás Lóránd plébános a kis herceg és a róka beszélgetéséből idézett, hogy rámutasson a várakozás szépségére. „Az adventi időszak lényege, hogy minden áldott percben tekints ki az ablakon: jön-e már a szeretet, enyém-e már a szeretet, megszületett-e már bennem a szeretet? – hangsúlyozta a plébános. – Díszítsd fel, virágoztasd fel a belsődet, csinosítsd ki a szíved és a lelked, hogy a legkedvesebb vendég, Jézus Krisztus boldogan mehessen be oda.”

„Aki földi dolgok, személyek után vágyik, előbb-utóbb, így vagy úgy csalódni fog, de aki Isten után vágyik, nem csalódhat. Isten magának teremtett bennünket és nyugtalan a szívünk, amíg meg nem nyugszik benne” – folytatta Luczás Lóránd, aki azt tanácsolta a fiataloknak, ha szeretnének boldogok lenni, azt ne valaki mástól várják, hanem Istentől. Aki ugyanis nem tud egyedül lenni, nem képes rá, hogy elérje a boldogságot egyedül, az a „pótlékoktól” sem lesz tartósan boldogabb. A plébános csendet, imát, önvizsgálatot, egyéniségük kialakítását, Isten róluk szóló álmának megvalósítását javasolta hallgatóságának.

Az elmélyülésre vágyó fiatalokat a következő három vasárnapon is várják az adventi imaórákra, este hét órától. December 9-én a szatmárnémeti székesegyházban a hitről, december 16-án a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templomban a reményről, december 23-án a püspöki palotában pedig a várakozásról hallhatnak elmélkedéseket.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Józsa János

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle