Vigyük haza a Szűzanya örömét – Véget ért a győri Könnyező Szűzanya búcsúja

2019. március 20., szerda | 14:33

Idén vasárnapra esett a Könnyező Szűzanya március 17-i emléknapja: a kétnapos búcsú zárásaként Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel ünnepeltek szentmisét a zarándokok, akik ezúttal is megtöltötték a győri székesegyházat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye főpásztorával együtt mutatta be a szentmiseáldozatot Veres András győri megyéspüspök; Németh László általános püspöki helynök; Bognár István püspöki irodaigazgató; Reisner Ferenc, a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet rektora; Schmatovich János, a Német Ispita-templom igazgatója; valamint Törő András debreceni püspöki titkár.

Mária nem azt kérdezi, hogy „mi lesz velem?”, hanem azt, hogy „mi lesz velük?”, és ezért jár közben értünk szent Fiánál. Meghívást kaptunk az életre, a teljes életre, az igazi, teljes szeretetre. Lehetőség áll előttünk, hogy befogadjuk Isten kegyelmét, hogy mi is elteljünk ezzel a kegyelemmel, hogy mi is életünk középpontjába állítsuk Jézus Krisztust, a szeretet forrását – hangsúlyozta szentbeszédében Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök. A teljes prédikáció ITT meghallgatható.

Köszönöm minden jelen lévő testvéremnek, hogy eljött az ünnepre. Bízom abban, hogy évről évre szívesen térnek ide vissza. Igyekszünk a körülményeket a tőlünk telhető módon egyre inkább javítani. Elkezdődött a székesegyház teljes belső felújítása, reméljük, hogy két év alatt sikerül főtemplomunkat eredeti ékességében helyreállítani. Búcsúról búcsúfiával szoktunk hazatérni, biztos vagyok abban, hogy a Szűzanya gondoskodni fog erről, hiszen ő a szomorúak vigasztalója is. Kívánom, hogy mindnyájan az ő örömében részesedve térhessenek haza. Kérem, hogy bátorítsák a környezetükben élőket is, hogy látogassanak el a Káptalandombra! Minden, a Szűzanyát köszönteni kívánó zarándokot nagy szeretettel várunk és várunk vissza – búcsúzott a zarándokoktól Veres András győri megyéspüspök.

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: Németh Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda