Vollein Ferenc fiatal magyar képzőművész Szent Márton-képet ajándékozott Ferenc pápának

2016. október 13., csütörtök | 12:35

Október 12-én, a szerdai általános kihallgatáson személyesen adhatta át festményét és „Tündérország” című albumát a pápának az ifjú magyar festőművész.

A 17 éves fiatalembert megáldotta a Szentatya, aki örömmel fogadta az ajándékot. A festmény témája a Szent Márton-emlékévhez kapcsolódik, azt a jelenetet ábrázolja, amikor Szent Márton egy kútnál megkereszteli édesanyját.

A festőművészt és édesapját, Vollein Józsefet Tóth Tamás pápai káplán, a római Pápai Magyar Intézet rektora kísérte el az audienciára.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
elo-orokseg-piarista-multidezes-budapesten
Élő örökség – Piarista múltidézés Budapesten

„A piarista múlt jelene” címmel tartottak könyvbemutatóval, könyvtár- és múzeummegáldással, valamint kiállításmegnyitóval összekötött rendezvényt a budapesti Piarista Központban április 25-én a Piarista Rend Magyar Tartományának központi gyűjteményei.

16:26
van-kozunk-hozzad-nazareti
Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását olvashatják az alábbiakban.

14:48