Zarándoknapot tartottak Alsószentivánon

Hazai – 2018. június 19., kedd | 11:28

A Fatimai Szűzanya első magyarországi búcsújáróhelyén, a Fejér megyei Alsószentivánon májustól októberig minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain zarándoknapot tartanak. Június 13-án az ünnepi szentmisét Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatta be.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentmisén jelen voltak és szolgálatot teljesítettek az alsószentiváni Fatimai Boldogasszony Általános Iskola tanulói és tanárai is. Többen már június 9-én segítettek az előkészületekben, a park takarításában.

Udvardy György prédikációjában Isten megfelelő szolgálatára, a fejlődés iránti nyitottságra, az irgalmasság cselekedeteinek fontosságára és a testvéri feddés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az Úr jelen van a hívők közösségében: Ő az Üdvözítő, aki az Atya irgalmas szeretetének megtestesülése, aki azért jött, hogy keresse az elveszett bárányt, üdvözítse a bűnösöket. Azok, akik az Úrhoz szegődnek és apostolai lesznek, az Ő szívével megmenteni, üdvözíteni akarják testvéreiket, szerető intéssel is – nem vádolni, megítélni, hanem a helyes útra segíteni – hangsúlyozta a főpásztor.

Valóban a jelen levő Úr szellemében, szeretetével viszonyulunk egymáshoz?  – tette fel a kérdést a pécsi püspök. – Vajon a kölcsönös szeretet és segítségnyújtás vezérel bennünket, és igyekszünk kiküszöbölni a megítélést, a féltékenységet, sértést, haragot és türelmetlenséget, amikor a másik, mások terhét is kell viselni? Mindenkinek mindenki lelki előre haladását kell keresnie, és ezt kell szolgálnia a testvéri feddésnek is – zárta homíliáját Udvardy György.

Az ünnepi szentmise végén, a körmenetet követően Helter István köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a búcsú méltó lebonyolításában, illetve előkészületeiben, valamint az ünnepi szentmisén. A zarándoklat szentségimádással zárult.

A júniusi zarándoknapra ismét felajánlotta előadását Pitti Katalin operaénekesnő, aki már májusban is részt vett az alsószentiváni búcsún.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria