Zöldellő kertek a Székesfehérvári Egyházmegyében

2019. május 9., csütörtök | 16:00

A „Zöldellő kertek” program a Katolikus Karitász „Öngondoskodó háztartások” című, hátrányos helyzetű családokat segítő programcsoportja. A programhoz a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász is csatlakozott, az ő beszámolójukat adjuk közre.

Mindannyian rácsodálkoztunk már egy szépen rendezett kertre, amire mindennap rátekint egy gondos szempár. Az irigykedés érzése átsuhan a gondolatainkban, milyen jó, hogy a lakás melletti barátságos „kertészetből” mindennap friss zöldséget és gyümölcsöt lehet szedni. Kezdve attól, hogy az első kis csírák, amikor kibújnak a földből, már örömre adnak okot, úgy a termés learatása is a biztonság ígéretét hordozza. 

A kerti munka nagyon jó nevelő hatással van a gyermekekre is. A kicsik a locsolásban, a nagyobbak az erőnléti feladatok megoldásában találják fel önmagukat. Milyen finom is annak a zsenge borsónak az íze, amit a gyerekek ültettek el. A földből kihúzott sárgarépa illatánál nincs jobb. A bab és a borsó olyan gyorsan dugja ki a fejét, hogy szinte látni a fejlődés folyamatait. A föld nem puszta többé, hanem az a hely, ahol burjánzik az élet.

Ez a kis hétköznapi csoda valósággá válhatott a Székesfehérvári Egyházmegye tizenkilenc településén, száz család számára. Többek között Szabadbattyán, Perkáta, Budaörs, Seregélyes, Csákvár, Kőszárhegy és Székesfehérvár kertjei színesedhetnek virágmagok, a piros retek, a borsó, a spenót és a bab hajtásaitól. A Katolikus Karitász szervezésében a plébániai karitászcsoportok segítségével húszfajta vetőmagot osztottak ki a rászoruló családoknak.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-egyhaz-nem-maradhat-statikus-hanem-uton-levo-kozossegkent-kell-elnie
Ferenc pápa: Az Egyház nem maradhat statikus, hanem úton lévő közösségként kell élnie!

Május 26-án délben a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedve a Szentlélek nélkülözhetetlen működésére hívta fel a figyelmet: a Lélek az, aki segít, hogy mindennapi döntéseinkben Jézus szava irányítson, az evangélium logikája vezessen bennünket.

17:22
enekeljetek-az-urnak-konnyuzenei-es-ifjusagi-napot-tartottak-kaposvaron
Énekeljetek az Úrnak! – Könnyűzenei és ifjúsági napot tartottak Kaposváron

Melyek könnyűzenészként a lehetőségeink, mi a felelősségünk? A Kaposvári Egyházmegye gitáros ének- és zenekarait hívták össze találkozni, ismerkedni, egymást meghallgatni május 25-én Kaposvárra, a Nagyboldogasszony Iskolaközpontba.

16:40