Szent István király ünnepe Londonban

2018. szeptember 3. hétfő 14:23

Idén is összegyűltek szeptember 2-án a Londonban élő és dolgozó magyarok, hogy együtt ünnepeljék Szent István király napját a brit fővárosban, a brentfordi Szent János-templomban.

A szentmisén részt vettek az Angliai Római Katolikus Magyarok Egyesületének (ARKME) vezetői; Pátkai Róbert nyugalmazott evangélikus püspök; Salánki István, a londoni magyar református gyülekezet lelkésze; Gyombolai Zsófia, a londoni magyar nagykövetség diaszpóráért felelős titkára; Norton Éva, a Magyarok Angliai Országos Szövetségének elnöke; gróf Hadik András és a londoni magyar cserkészek. A zenei szolgálatot Korpos Attila látta el.

„Szent István király, államalapító és a kereszténység védelmezője és terjesztője a tanításával és a példájával ma is buzdít és bátorít bennünket, akik távol élünk az óhazától, hogy ne feledjük: az Istenbe vetett hit, a Katolikus Egyház szeretete, a Szűzanya tisztelete kell hogy kísérje a mindennapi életünket. Ő ma is tanít bennünket imádkozni, tanít a család- és a felebaráti szeretetre. Lássuk meg a legnehezebb megpróbáltatásokban is az Isten akaratát, úgy, ahogy tette ezt Szent István királyunk is” – mondta homíliájában Csicsó János angliai magyar főlelkész.

A szentmise befejező áldása előtt megáldották az új kenyeret, majd átadták a Szent István-díjakat. Idén Závody Albin és Muzslai Ildikó kapták a kitüntetést. A szertartást követően a Szent István Házban folytatódott az ünneplés.

Forrás: Miasszonyunk Londoni Magyar Római Katolikus Lelkészség

Fotó: Szabó Ádám

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

15:26
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38