„Van egy város a szívemben” – Karácsonyvárás a Képmás zenekarral

Kultúra – 2016. december 18., vasárnap | 17:20

A Képmás zenekar egy újabb tartalmas évadot tudhat a háta mögött. Az adventi időszakban két új dalt is bemutattak a közönségnek karácsonyváró koncertjeik alkalmával, december 24-én pedig a nyíregyházi társszékesegyházban lépnek fel.

Az együttes a közelmúltban a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium fennállásának 40 éves jubileumi programsorozatának keretében mutatta be Ilyen ez című koncertjét, ami a két éve tartó turné utolsó állomása is volt egyben.

„A Várom a Mikulást című új szerzemény, amit Tamaskovics Róbert dalszövegíró társammal írtunk, a gyerek hallgatósághoz szól elsősorban – mondta el Bolega László a Képmás zenekar dalszerző-énekese. – A Van egy város a szívemben című dal, amihez Kondás Kristóf egy újabb szenzációs klipet készített, egy igazi karácsonyi nóta, aminek a zenéjét Kostyál András szerzőtársammal közösen készítettük.”


A zenekar nemrégiben Ajakon, Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár adventi programsorozatának keretében és Fülöpön a Néri Szent Fülöp Általános Iskolában mutatta be adventi koncertjét, aminek a fináléja december 24-én, Nyíregyházán, a római katolikus társszékesegyházban 15 órakor a minden esztendőben megrendezésre kerülő karácsonyi pásztorjáték lesz.

Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria