Új könyv jelenik meg Teréz anyáról a Pápai Ház teológusának tollából

2018. augusztus 31. péntek 10:56

„Teréz anya. Egy szent az ateistáknak és a házasoknak” címmel írt könyvet Raniero Cantalamessa kapucinus, a Pápai Ház teológusa az albán származású Teréz anyáról.

Az augusztus 31-én a San Paolo kiadó gondozásában megjelenő olasz nyelvű kötet egybegyűjti azokat az elmélkedéseket, amelyeket 2003-ban, amikor II. János Pál már súlyos beteg volt, Raniero Cantalamessa tartott a Pápai Háznak Kalkuttai Teréz anya boldoggá avatása alkalmából. A lelki szenvedés misztériumának megismeréséhez nyújt támpontot, hiszen a kalkuttai szent maga is megtapasztalta a „lélek éjszakáját”, és ezáltal is beleillik minden idők keresztény misztikája nagy alakjainak sorába.

Teréz anya azt tanítja a „lélek éjszakájáról” megélt tapasztalata alapján, hogy a szeretet nehéz út. A Teréz anya által megélt állapotról Cantalamessa elmélkedései elvezetik az olvasót egy mély elemzéshez a nehézségben és a szeretetben való kitartásról, és végül eljutnak annak a misztériumnak a megértéséhez, hogy mit jelent hinni minden bizonyíték ellenére is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek