Új könyv jelenik meg Teréz anyáról a Pápai Ház teológusának tollából

2018. augusztus 31. péntek 10:56

„Teréz anya. Egy szent az ateistáknak és a házasoknak” címmel írt könyvet Raniero Cantalamessa kapucinus, a Pápai Ház teológusa az albán származású Teréz anyáról.

Az augusztus 31-én a San Paolo kiadó gondozásában megjelenő olasz nyelvű kötet egybegyűjti azokat az elmélkedéseket, amelyeket 2003-ban, amikor II. János Pál már súlyos beteg volt, Raniero Cantalamessa tartott a Pápai Háznak Kalkuttai Teréz anya boldoggá avatása alkalmából. A lelki szenvedés misztériumának megismeréséhez nyújt támpontot, hiszen a kalkuttai szent maga is megtapasztalta a „lélek éjszakáját”, és ezáltal is beleillik minden idők keresztény misztikája nagy alakjainak sorába.

Teréz anya azt tanítja a „lélek éjszakájáról” megélt tapasztalata alapján, hogy a szeretet nehéz út. A Teréz anya által megélt állapotról Cantalamessa elmélkedései elvezetik az olvasót egy mély elemzéshez a nehézségben és a szeretetben való kitartásról, és végül eljutnak annak a misztériumnak a megértéséhez, hogy mit jelent hinni minden bizonyíték ellenére is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45