Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami... »

2018. július 15., vasárnap

Erővel és bátorsággal – Egerszalók harmincötödször

„Nekilendülök annak, ami előttem van” mottóval a 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó negyedik napja az úthoz szükséges erőgyűjtésről szólt. „Összegyűltünk Jézusnál, hogy formálódjunk, alakuljunk és lendületet vegyünk. Az életszentségre vagyunk meghívva” – fogalmazott... »

2018. július 15., vasárnap

Egerszalók – Képek mesélnek a pénteki napról

A 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat harmadik napján, július 13-án, pénteken többek között Czibere Zsolt és Fábry Kornél előadását hallgathatták meg a fiatalok, kiscsoportos és műhelybeszélgetéseken vehettek részt, este pedig Teréz anya életétről szóló... »

2018. július 14., szombat

„Kaptunk jelet” – Jövő héten kezdődik az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12.-16. között tartják az 1982-ben alapított Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye. Az ötnapos programot immár 34. alkalommal rendezik meg.

2017. július 6., csütörtök

„Irgalmazz, hogy irgalmat kapj” – Különleges hétvége zárult vasárnap Budapesten

Július 1-3-ig tartott „az irgalmasság egyeteme” a budapesti Haller Campingben Kerényi Lajos vezetésével. Ezen az egyetemen arról tanulhattunk, hogyan kell irgalmasnak lennünk önmagunkhoz és másokhoz; a megbocsájtás művészetét sajátíthattuk el.

2016. július 3., vasárnap

„Irgalmazz, hogy irgalmat kapj” – Lelki hétvégét szerveznek Budapesten Kerényi Lajos vezetésével

Az irgalmasság „egyetemére” hív mindenkit Kerényi Lajos atya a budapesti Haller utcai kempingbe július 1. és 3. között. Az ötletről és a találkozó programjáról kérdeztük a szervezőt.

2016. június 30., csütörtök

Az egerszalóki ifjúsági találkozó második napja

A 33. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat második, csütörtöki napjáról Bérczessy András, a Szent István Televízió és Rádió főszerkesztője tudósított.

2015. július 17., péntek

Krisztusi korba lépett az egerszalóki ifjúsági találkozó

Járd végig! – ezzel a mottóval rendezik meg 33. alkalommal az egerszalóki ifjúsági találkozót és lelkigyakorlatot. A július 15-i nyitónapon Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét a hevesi megyeszékhelyhez közeli település plébániakertjében. Az ötnapos találkozóra közel... »

2015. július 15., szerda

Kialakult az egerszalóki találkozó programja

A szervezők közzétették a 33. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat programját. Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye július 15. és 19. között várja az érdeklődőket „Járd végig!” mottóval.

2015. június 14., vasárnap

Megtartotta nyári ülését az MKPK Ifjúsági Bizottsága

A Palánki Ferenc egri segédpüspök vezetésével megtartott találkozón az egyházmegyék ifjúsági referensei és ifjúsági irodáinak vezetői tanácskoztak a megszentelt élet évéről, az ifjúsági világtalálkozóról, az egyházmegyei találkozókról – tájékoztatott Kámán Veronika, a... »

2015. június 5., péntek

Járd végig! – egerszalóki ifjúsági találkozó harmincharmadszor

Harmincharmadik alkalommal rendezik meg idén július 15. és 19. között a legnagyobb nyári katolikus ifjúsági találkozót Egerszalókon. Az Egertől három kilométerre fekvő településen 1982-ben tartottak először összejövetelt katolikus fiataloknak a helyi plébániához tartozó szabadtéri... »

2015. június 2., kedd

Befejeződött a 32. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Szombaton, a találkozó utolsó délutánján könnyebb hangvételű, de továbbra is keresztény tartalmú programokra került sor. A zene hangjain különböző együttesek tettek tanúságot örömről, reményről, Krisztusról - tudósít Szarvas István.

2014. július 21., hétfő

Istennek szüksége van ránk – Egerszalók, harmadik és negyedik nap

A 32. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat résztvevői az evangéliumi hegyi beszédet megidézve a település határában lévő domboldalra sétáltak ki július 18-án délután, a rendezvény harmadik napján. Szarvas István atya tudósít.

2014. július 19., szombat

Rád építek! – Egerszalók, második és harmadik nap

A 32. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat július 16-án nyitotta kapuit, és egészen vasárnapig várja az érdeklődőket. A találkozó második napjáról Szarvas István atya küldött beszámolót.

2014. július 18., péntek

Ternyák Csaba: Alakítsd magad olyanná, hogy építeni lehessen rád – VIDEÓVAL

Ne halogassátok sokáig döntéseiteket – figyelmeztette a fiatalokat Ternyák Csaba érsek a 32. egerszalóki ifjúsági találkozót és lelkigyakorlatot megnyitó szentmisén július 16-án.

2014. július 16., szerda

Találkozó, lelkigyakorlat, fesztivál – Egerszalók rád épít – VIDEÓVAL

Te kire, mire építesz? Életedben mi ad stabilitást? Mit jelent számodra az Egyházhoz tartozás? – teszi fel a kérdéseket az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat, és keresi a választ Szent II. János Pált, XVI. Benedeket és Ferenc pápát a középpontba állítva – mutatta... »

2014. július 5., szombat

Júliusban újra Egerszalók! – VIDEÓVAL

2014. július 16. és 20. között rendezik meg a 32. Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági eseménye.

2014. június 13., péntek

Hiszek a feltámadásban – lezárult a Szalóki Találkozó

A július 7-én, vasárnap lezáruló egerszalóki találkozó utolsó napjáról, amelynek témája a feltámadásba vetett hit volt, Szarvas István készített beszámolót.

2013. július 11., csütörtök

Elkezdődött az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó

Boldog vagy, mert hitted… (Lk 1,45) – ezzel a mottóval kerül megrendezésre idén a XXXI. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat, amely július 3-án nyitotta meg kapuit, és egészen vasárnapig várja a fiatalokat.

2013. július 4., csütörtök

Kedvezően fogadta a Vatikán a Palesztinára vonatkozó ENSZ-határozatot

A békének bátor döntésekre van szüksége – olvasható a november 29-én kiadott vatikáni jegyzékben, amely üdvözli az ENSZ közgyűlésének határozatát. A közgyűlés „nem tag megfigyelő állam”-ként ismerte el Palesztinát.

2012. december 3., hétfő

tovább »