Hét kérdés Ferenc pápáról – A Magyar Kurír adventi nyereményjátéka

2018. december 14. péntek, 19:56

Játékra hívjuk Olvasóinkat! A kérdéseinkre helyes választ adók között Wim Wenders „Ferenc pápa – Egy hiteles ember” című filmjét, valamint az Új Ember Kiadványok sorozatban a pápa katekéziseiből megjelent „Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014” című könyv egy-egy példányát sorsoljuk ki.

Wim Wenders német rendező 2018-ban elkészült, Pope Francis – A Man of his Word című portréfilmjének magyar változatát a VII. Keresztény Film- és Könyvnapok keretében mutatták be Budapesten. A Ferenc pápa – Egy hiteles ember című DVD-t a Bontonfilm Magyarország forgalmazza.

A dokumentumfilmről nem készült magyar nyelvű trailer, így a mozgóképes alkotás eredeti ajánlójával szeretnénk felkelteni Olvasóink érdeklődését nyereményjátékunk és a pápáról szóló film iránt.

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában jelent meg az Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014 című kötet: Tőzsér Endre piarista szerzetes fordításában magyar nyelven olvashatjuk Ferenc pápának a hitvallásról, az Egyház misztériumáról, a szentségekről, illetve a Szentlélek hét ajándékáról szóló elmélkedéseit.

 

E kötetünk és a Wim Wenders-film DVD-kiadásának egy-egy példánya lehet az Öné, ha helyesen válaszol a következő kérdésekre:

1. Melyik szentről beszélt első homíliájában, péteri szolgálatának megkezdésekor a vatikáni Szent Péter téren bemutatott első szentmiséjén Ferenc pápa?

2. Hova vezetett Szentatyánk első külföldi apostoli útja?

3. Az irgalmasság rendkívüli szentévében mikor és hol nyitotta meg a pápa először az irgalmasság szent kapuját?

4. Hol ebédel a Szentatya, amikor Rómában tartózkodik?

5. Nevezzenek meg olyan szent(ek)et, aki(ke)t boldoggá s később szentté is Ferenc pápa avatott!

6. Milyen Mária-ünnepet vezetett be Ferenc pápa?

7. Mikor és hova vezet a Szentatya legközelebbi külföldi apostoli útja?

A válaszokat a jatek@hcbc.hu e-mail-címre várjuk – december 17., hétfő éjfélig.

A helyes válaszokat beküldők közül két nyertest sorsolunk ki, akik átvehetik a könyv- és filmjutalmat. Az eredményről e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
wallenberg-dijat-kapott-szekely-janos-puspok
Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

Január 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

11:00
ferenc-papa-katekezise-hivjuk-papanak-istent-gyermeki-bizalommal
Ferenc pápa: Hívjuk papának Istent, gyermeki bizalommal!

Január 16-án a Szentatya folytatta a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Az ima első szava kulcsszerepet játszik: mindig szólíthatjuk Istent atyánknak, apukánknak, s ezzel tudatosíthatjuk, hogy ő mindig velünk van, apai-anyai szeretete sosem szűnik meg.

2019. január 16. szerda