Családok éve a Mária Rádióban

2017. december 30. szombat 14:02

A Mária Rádió év végi, ünnepi műsorrendje nagy hangsúlyt fektet a családdal kapcsolatos kérdésekre, különös tekintettel arra, hogy december 31. idén Szent Család vasárnapjára esik.

A család a társadalom alappillére, ezért a Mária Rádió évek óta kiemelten foglalkozik műsorain keresztül a házassággal, a gyermekáldással, a gyermekneveléssel, a válással, a házasságban előforduló nehézségekkel, a családban élő idős emberek gondozásával. A rádió családszerkesztőségének műsorvezetői tanúságtételekkel, konkrét életpéldák bemutatásával segítik a hallgatók eligazodását a családban mint közösségben.

A rádió év végi műsorrendje is nagy hangsúlyt fektet a családdal kapcsolatos kérdésekre, különös tekintettel arra, hogy december 31-e idén Szent Család vasárnapjára esik. Válsággal küzdő házaspárok vallomásai hangzanak el az alkoholról, az elköteleződés hiányáról, örökbefogadott vagy kamasz gyermekek neveléséről. Az apahiányról Pécsi Rita tart előadást, továbbá kisgyermekkel készült beszélgetést is hallhatnak a Mária Rádió hallgatói arról, hogy ők hogyan élik meg a családot mint közösséget.

Otthon a családban címmel a rádió januártól minden nap 8.30-tól családos műsorsávot indít, melyekben különböző családszervezetek mutatkoznak be, mint például az Együtt az életért Alapítvány vagy a Kárpát-medencei Családszervezet. Elemzik Szent II. János Pál pápa Familiaris consortio írását; családterapeuták szólalnak meg, és számos vallomás hangzik el arról, hogyan tudják szülők, nevelőszülők és házaspárok megoldani az eléjük gördülő akadályokat.

A Mária Rádió család témakörét feldolgozó hanganyagainak egy része a rádió honlapján is elérhető, a Család vagy a Házasság menüpont alatt. A rádió részletes műsorrendje elérhető a honlapján található műsornaptárban.

Forrás és fotó: Mária Rádió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
palmer-buckle-ghanai-ersek-kereszteny-europa-elarulja-keresztennye-lett-afrikat
Palmer-Buckle ghánai érsek: A keresztény Európa elárulja a kereszténnyé lett Afrikát!

Charles Palmer-Buckle, a ghánai Accra érseke Erdő Péter bíboros, prímás meghívására érkezett Magyarországra április közepén. Országáról és az afrikai egyház helyzetéről kérdeztük.

2018. április 24. kedd
ujraszenteltek-felujitott-600-eves-romai-katolikus-templomot-mariapocson
Újraszentelték a 600 éves római katolikus templomot Máriapócson

Visszanyerte eredeti formáját Máriapócs 15. századi katolikus temploma, melynek újraszentelését Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök bérmálással egybekötött szentmise keretében végezte április 22-én.

2018. április 24. kedd