Családok éve a Mária Rádióban

2017. december 30. szombat 14:02

A Mária Rádió év végi, ünnepi műsorrendje nagy hangsúlyt fektet a családdal kapcsolatos kérdésekre, különös tekintettel arra, hogy december 31. idén Szent Család vasárnapjára esik.

A család a társadalom alappillére, ezért a Mária Rádió évek óta kiemelten foglalkozik műsorain keresztül a házassággal, a gyermekáldással, a gyermekneveléssel, a válással, a házasságban előforduló nehézségekkel, a családban élő idős emberek gondozásával. A rádió családszerkesztőségének műsorvezetői tanúságtételekkel, konkrét életpéldák bemutatásával segítik a hallgatók eligazodását a családban mint közösségben.

A rádió év végi műsorrendje is nagy hangsúlyt fektet a családdal kapcsolatos kérdésekre, különös tekintettel arra, hogy december 31-e idén Szent Család vasárnapjára esik. Válsággal küzdő házaspárok vallomásai hangzanak el az alkoholról, az elköteleződés hiányáról, örökbefogadott vagy kamasz gyermekek neveléséről. Az apahiányról Pécsi Rita tart előadást, továbbá kisgyermekkel készült beszélgetést is hallhatnak a Mária Rádió hallgatói arról, hogy ők hogyan élik meg a családot mint közösséget.

Otthon a családban címmel a rádió januártól minden nap 8.30-tól családos műsorsávot indít, melyekben különböző családszervezetek mutatkoznak be, mint például az Együtt az életért Alapítvány vagy a Kárpát-medencei Családszervezet. Elemzik Szent II. János Pál pápa Familiaris consortio írását; családterapeuták szólalnak meg, és számos vallomás hangzik el arról, hogyan tudják szülők, nevelőszülők és házaspárok megoldani az eléjük gördülő akadályokat.

A Mária Rádió család témakörét feldolgozó hanganyagainak egy része a rádió honlapján is elérhető, a Család vagy a Házasság menüpont alatt. A rádió részletes műsorrendje elérhető a honlapján található műsornaptárban.

Forrás és fotó: Mária Rádió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-iquiqueben-kezdjuk-el-mi-csodat-jezus-majd-befejezi
Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

2018. január 18. csütörtök
lelki-kozossegben-zarandokvonatok-segitsegevel
Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

2018. január 18. csütörtök