Megáldották a felújított salgótarjáni Szent József-templomot és rendházat

2019. március 15., péntek | 12:33

Ünnepélyesen átadták a felújított salgótarjáni Szent József-templomot és ferences rendházat. A március 7-i ünnepségen részt vett Beer Miklós váci megyéspüspök, aki megáldotta a felújított templomot és rendházat, valamint Varga András esperes.

Salgótarjánban az acélgyár által adományozott területen 1932-ben készült el a rendház, majd 1936-ban szentelték fel a vele egybeépített plébániatemplomot Szent József tiszteletére.

Az Acélgyári úton található épületegyüttesen a Váci Egyházmegye és a Magyarország Kormánya által támogatott projekt keretében felújították az épület homlokzatát, megtörtént a homlokzati nyílászáró szerkezet cseréje, korszerű hőszigetelt üvegezésű ajtók és ablakok kerültek a régiek helyére, illetve a templom modern stílusú, színes üvegezésű acélszerkezetes ablakait és patinás faszerkezetű bejárati ajtóit is felújították.

Elvégezték az épületegyüttes rézlemez tetőfedésének és tetőszigetelésének a javítását és részleges cseréjét is, a bádogos szerkezetek javításával és részleges cseréjével együtt. Megszépült az épület környezete, felújították a kerítést, a térburkolatot, a lépcsőt és előtetőt, valamint a garázsokat. Megújult a pinceszint, megtörtént a templom, a rendház akadálymentesítése, a teljes épületgépészeti felújítás, a fűtés korszerűsítése. Sor került az elektromos hálózat felújítására, új homlokzatvilágítás kiépítésére és napelemes rendszer telepítésére is.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Dobos Gábor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

2019. május 24., péntek