Új könyv jelent meg a jakabszállási plébánia történetéről

2019. március 28., csütörtök | 19:51

Bemutatták Fekete János „Adatok a jakabszállási római katolikus plébánia történetéhez 1945–2016” című kötetét a Jakabszállási Népfőiskola rendezvényén március 27-én a helyi általános iskola előcsarnokában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Fekete János nyugalmazott plébános több mint négy évtizeden keresztül szolgált a Bács-Kiskun megyei településen. A most bemutatott kötet a harmadik helytörténeti munkája: két évvel ezelőtt megjelent kötete 1945-ig tárgyalja a jakabszállási plébánia történetét; A csépai plébánia története 1970-ben jelent meg.

A rendezvény házigazdája, moderátora Szabó Mihály korábbi polgármester, a Jakabszállási Népfőiskola előadásainak szervezője volt. Jelen volt Juhos Imre fülöpjakabi plébános, Jakabszállás jelenlegi lelkipásztora.

Az Adatok a jakabszállási római katolikus plébánia történetéhez 1945–2016 című könyvet Barna Gábor néprajzkutató, egyetemi tanár, a Szent István Akadémia főtitkára mutatta be. Elmondta, míg az első kötetet János atya források alapján írta meg, addig a másodikban saját élményeit, tapasztalatait is megosztja az olvasókkal – olvasható a Bács-Kiskun megyei hírportál tudósításában.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke; Kocsis Imre egyetemi tanár, biblikusprofesszor, a PPKE Hittudományi Kara Újszövetségi Szentírástudományi Tanszékének vezetője; Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára; valamint Szabó György Róbert polgármester szintén méltatták a kötetet és az idén gyémántmisés Fekete János atya munkásságát.

Kocsis Imre és Tóth Tamás mindketten kötődnek Jakabszálláshoz: a biblikusprofesszor a település szülötte, Tóth Tamás kétéves koráig élt itt.

Forrás és fotó: Jakabszállási Népfőiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle