„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A házasság

Ferenc pápa – 2017. március 25., szombat | 17:29

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A kilencedik részt olvashatják.

Tudjátok, hogy a pápa mit gondol arról a fiatal párról, akik a templomban házasodnak össze? Azt gondolja róluk, hogy bátrak!

Annyira bíznak Isten irántuk és a többi ember iránt érzett szeretetében, hogy ők is ugyanezzel a szeretettel akarják szeretni egymást. Azt mondja az egyik a másiknak: „Úgy akarlak szeretni, ahogyan Jézus szeret mindnyájunkat!” Bár törékenyek, fiatalok és talán tapasztalatlanok is, tudják, hogy szeretetüknek, szerelmüknek a titka az, hogy úgy szeressék egymást, mint Jézus, vagyis hűséggel, örökre, odaajándékozva az életüket. Ez egy olyan nagy titok, amit meg kell valósítaniuk.

Az esküvő bizonyosan szimpatikus esemény lehetett Jézus számára – emlékeztetett a pápa. – Ugyanis egy menyegzőn, lakodalmon vitte véghez első csodáját, amely majdnem balul sült el. Jézussal együtt az Egyház, a társadalom és mindannyian arra kaptunk meghívást, hogy támogassuk és segítsük a házaspárokat közös életükben. Ez a segítség különösképpen akkor fontos, amikor problémákkal küzdenek, hiszen ilyenkor a gyerekek szenvednek a legjobban. Mindennap bízzuk szüleinket, az ő, egymás iránti szeretetüket és a családunkat Jézusra!

„Az irány így örökre ki van jelölve, ez pedig a szeretet iránya: szeressük egymást úgy, ahogyan Isten szeret, örökre.”

„Kedves testvéreim! Ne féljünk meghívni Jézust a lakodalomba, ne féljünk meghívni otthonunkba, hogy velünk legyen és őrizze családunkat. Ne féljünk meghívni Máriát, az ő Édesanyját sem!”

A gyermekkatekézis Ferenc pápa 2015. április 29-én és május 6-án elmondott katekézisei alapján íródott, amelyek a Szent Péter téren tartott hagyományos szerdai általános kihallgatások keretében hangzottak el.

Fordította: Móger-Rassay Virág/Magyar Katolikus Családegyesület

Forrás és illusztráció: Pontificium Consilium pro Familia (A Család Pápai Tanácsa)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria