„A szeretet ereje” – Kolping-intézmények és budapesti katolikus iskolák szavalóversenye

2018. május 12. szombat 12:01

A költészet napjához kapcsolódóan április 13-án rendezték meg a budapesti katolikus iskolák és a Kolping-intézmények (KOSZISZ fenntartású iskolák) versmondó versenyét, „A szeretet ereje” mottóval. Hét iskolából nyolcvannégy diák vett részt a budapesti Kolping-iskolában tartott megmérettetésen.

A versmondók versenye ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium kápolnájában. A rendezvényt Tóth Gábor, a KOSZISZ igazgatója nyitotta meg. A versenyen a budapesti Piarista Gimnázium, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola, a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, a Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola és annak Jászladányi Tagintézménye, a Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola, a Tündérkert Óvoda és Bölcsőde, illetve a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium tanulói vettek részt.

A rendezvény mottója „A szeretet ereje” volt – ennek jegyében készültek a diákok, szabadon választott versekkel. A kisebbek főként Aranyosi Ervin, Donászy Magda, Szabó Lőrinc, Osváth Erzsébet verseiből válogattak; a nagyobbak – a szeretet erejének művészi megközelítését keresve – Arany János, Nagy László, Petőfi Sándor, Kányádi Sándor versei közül választottak és szavaltak el a versenyen.

Amíg a zsűri visszavonult, a versenyzők és kísérőik megzenésített verseket hallgathattak Borka Zsolt és barátai előadásában.

A szavalatok értékelésében és a helyezettek kiválasztásában idén is neves művészek – Kalmár Magda, Pánti Anna, Agárdi László, Baranyi László, Dózsa László, Maros Gábor és Bardóczy Attila – segítették a zsűri munkáját.

Az eredményhirdetésen az első helyezettek ismét elmondták a választott verseket; a szavalatokról a Mária Rádió hangfelvételt készített. A helyezésért járó értékes könyvjutalmakat a Magyar Kurír – Új Ember Könyvesbolt ajánlotta fel a szervező iskolának.

Forrás és fotó: Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek