A belga Logia kulturális egyesület tagjait fogadta Ferenc pápa

2018. május 14. hétfő 17:10

A belgiumi Logia kulturális egyesület tagjait fogadta május 12-én Ferenc pápa. Hozzájuk intézett beszédében alapvető célkitűzéseikre emlékeztette őket, s kiemelte: az igazi hit magában foglalja a világ átalakításának mély vágyát és az értékek közvetítését.

Ez a program ma különösen is fontos egy olyan elvilágiasodott társadalomban, mely a vallást az ember magánügyének kiáltja ki. Éppen ezért kap különleges jelentőséget a társulat küldetése, mely a közszférában és a média adta lehetőségeken keresztül tanúsítja Krisztus követésének hiteles gyakorlatát. Bátran vállaljanak szerepet a nyílt társadalmi vitákban, és mutassák fel, hogy az evangélium emberségre tanít Jézus iskolájában, aki nem ítélkezik mások felett, hanem tisztelettel van társai iránt, és értük fáradozik.

Ferenc pápa arra is felhívta a társaság figyelmét, hogy kezdeményezéseik révén tegyenek tanúságot az Egyház szándékáról, mely javaslataival az emberi személy méltóságát és a közjót kívánja szolgálni. Mindebben támaszkodjanak a keresztény hagyományra és az Egyház társadalmi tanítására, jól tudva, hogy a Jézus Krisztusban való hit nem bezárkózást jelent, hanem mindenkinek szóló adományt. A pápa buzgó lelki életre, imádságra, a szentségekhez való járulásra buzdította a társulat tagjait. Arra szólította őket, hogy szokásos havi találkozójukon keresztül fejlesszék a testvériség kapcsolatait, a találkozás kultúráját, és végül azt ajánlotta, hogy Isten kegyelmének ösztönzésére fogadják az Úr életszentségre szóló felhívását.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek