A bosznia-hercegovinai püspökök az emberi jogok és a szabadság védelmét és előmozdítását kérik

Kitekintő – 2017. június 19., hétfő | 9:00

A bosznia-hercegovinai püspöki konferencia állandó tanácsa június 12-én Szarajevóban tartotta ülését Vinko Puljić bíboros, a város érseke elnökletével. A tanácskozás középpontjában a püspöki konferencia május 21–22-én, Mostarban megtartott 69. rendes ülésén hozott döntések álltak.

A helyi egyház szüntelenül erőfeszítéseket tesz, hogy a katolikusok egyre jobban integrálódjanak a helyi közösségekbe. A püspökök az ülés végén felhívást intéztek a bosznia-hercegovinai horvát politikai vezetőkhöz, hogy minden demokratikus eszközzel támogassák az ország állampolgárai alapvető emberi jogainak és szabadságának védelmét és előmozdítását, valamint munkálkodjanak a horvát nemzetiségű emberek többi etnikummal való egyenlőségéért.

Szarajevóban a püspökök foglalkoztak a főpásztorok és a legfőbb szerzetesi elöljárók konferenciája 12. találkozójának témáival is, melyek: a világi hívek és a szerzetesek együttműködése a lelkipásztorkodásban, valamint a püspökök és Bosznia-Hercegovina ferences provinciálisainak találkozója. Meghatározták továbbá a következő plenáris ülés napirendi pontjait is. Erre július 13-án és 14-én kerül sor Banja Lukában.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Wikipédia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria