A délvidéki magyar megmaradásért zarándokoltak a jubiláló hálósok

Külhoni – 2017. július 25., kedd | 12:23

A húszéves Délvidéki Háló törökbecsei bogozói július 22-én gyalogos és biciklis zarándoklatot szerveztek, történelmünk és magyarságunk szentélyébe, az aracsi pusztatemplomhoz.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nagy kánikula ellenére a legelkötelezettebb hálósok a törökbecsei Szent Klára plébánia előtt gyülekeztek. Innen indultak a biciklis zarándokok, míg gyalogos társaik egy közeli tanyáról vágtak neki a dülőutaknak. Bár kevesebben voltak, mint az előző években, imával és nagy lelkesedéssel indultak a zarándoklatra. Ez alkalommal Erdélyből és Magyarországról is érkeztek zarándoktársak, így szinte Kárpát-medenceivé vált a találkozás. A pusztatemplom falai között Horváth László bácsföldvári plébános  mutatott be szentmisét, amelyben megemlékeztüek a nap szentjéről, Mária Magdolnáról is. A lelki élményt Micsik Béla magyar tekerős zenei szolgálata egészítette ki.

A lelki táplálék után közös ebéd, ismerkedés következett, majd a visszautat traktorral tették meg a résztvevők. A zarándoklat megpróbáltatásait, fáradalmait hitünk és nemzetünk megmaradásáért ajánlották fel.

A délvidéki hálósok követező összejövetele alig egy hét múlva lesz a Kárpát-medencei Háló táborban, amelyet Csíksomlyón szerveznek.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria