A Google eltávolítja a kereszteket a templomtornyokról?

2017. szeptember 12. kedd 14:36

A Lidl után most a Google Earth? Összeesküvés-elméletek hívei azzal vádolják az internetes óriáscéget, hogy virtuális földgömbjének háromdimenziós nézetében eltüntetik a templomtornyok keresztjeit. A keresztek hiánya azonban mással magyarázható.


A Google Föld háromdimenziós oldalait böngészve feltűnhet, hogy sok templom tetejéről hiányzik a kereszt – de csak virtuálisan, mert a valóságban ott láthatók a tornyokon. Ennek azonban nem az az oka, hogy a Google törölni igyekszik a világhálóról a kereszténységre utaló jeleket, miként azt az összeesküvés-elméletekben hívők állítják. Sokkal inkább arról van szó – közölte a Münchener Kirchenradio szeptember 9-én –, hogy igen nehéz megjeleníteni a keskenyebb objektumokat. A müncheni érsekség tájékoztatásából kiderül, hogy az épületek 3D-s megjelenítése könnyen kivitelezhető, „a húsz centiméternél keskenyebb tárgyaknál azonban kritikus”. Ez az oka annak, hogy a Google Earth programban gyakran nem látszanak a templomi keresztek.

A Landshuter Wochenblatt című hetilap ezzel kapcsolatos konkrét kérdésére az internetes világcég szóvivője elmondta: „a Google nem távolítja el a kereszteket”. Hozzátette, hogy erről a problémáról mind ez idáig nem is volt tudomásuk; már dolgoznak a megoldásán. A kis templomokon valóban nem lehet látni a kereszteket, ellenben a nagy épületek – mint a kölni dóm, Berlin székesegyháza vagy a római Szent Péter-bazilika – tornyáról nem hiányoznak.

Forrás: Katholisch.de

Fotó: Münchener Kirchenradio Facebook-oldala; Katholisch.de

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
-tavolodoban-bucsu-kanyadi-sandortol
„Távolodóban” – Búcsú Kányádi Sándortól

A déli harangszóval érkezett a szomorú hír ma, 2018. június 20-án: meghalt Kányádi Sándor. A költőre és az emberre emlékezünk, akinek egyszer vendégei lehettünk.

2018. június 20. szerda
ferenc-papa-csaladoknak-2-resz-ma-ugyanazt-tesszuk-mint-nacik-csak-feher-kesztyuben
Ferenc pápa a családoknak (2. rész): Ma ugyanazt tesszük, mint a nácik, csak fehér kesztyűben!

Június 16-án délben a Szentatya a Családtársulatok Fórumának delegációját fogadta a szervezet fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából. Ferenc pápa rögtönzött beszédét – mely kiragadott részleteiben bejárta a magyar sajtót is – két részletben, teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 20. szerda