A Google eltávolítja a kereszteket a templomtornyokról?

2017. szeptember 12. kedd 14:36

A Lidl után most a Google Earth? Összeesküvés-elméletek hívei azzal vádolják az internetes óriáscéget, hogy virtuális földgömbjének háromdimenziós nézetében eltüntetik a templomtornyok keresztjeit. A keresztek hiánya azonban mással magyarázható.


A Google Föld háromdimenziós oldalait böngészve feltűnhet, hogy sok templom tetejéről hiányzik a kereszt – de csak virtuálisan, mert a valóságban ott láthatók a tornyokon. Ennek azonban nem az az oka, hogy a Google törölni igyekszik a világhálóról a kereszténységre utaló jeleket, miként azt az összeesküvés-elméletekben hívők állítják. Sokkal inkább arról van szó – közölte a Münchener Kirchenradio szeptember 9-én –, hogy igen nehéz megjeleníteni a keskenyebb objektumokat. A müncheni érsekség tájékoztatásából kiderül, hogy az épületek 3D-s megjelenítése könnyen kivitelezhető, „a húsz centiméternél keskenyebb tárgyaknál azonban kritikus”. Ez az oka annak, hogy a Google Earth programban gyakran nem látszanak a templomi keresztek.

A Landshuter Wochenblatt című hetilap ezzel kapcsolatos konkrét kérdésére az internetes világcég szóvivője elmondta: „a Google nem távolítja el a kereszteket”. Hozzátette, hogy erről a problémáról mind ez idáig nem is volt tudomásuk; már dolgoznak a megoldásán. A kis templomokon valóban nem lehet látni a kereszteket, ellenben a nagy épületek – mint a kölni dóm, Berlin székesegyháza vagy a római Szent Péter-bazilika – tornyáról nem hiányoznak.

Forrás: Katholisch.de

Fotó: Münchener Kirchenradio Facebook-oldala; Katholisch.de

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
megaldottak-felujitott-tours-i-szent-marton-templomot-vizafogon
Megáldották a felújított Tours-i Szent Márton-templomot Vizafogón

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg a felújított Tours-i Szent Márton- (és Flüe-i Szent Miklós-) plébániatemplomot Budapest Vizafogó városrészében szeptember 23-án.

2017. szeptember 23. szombat
gyerekek-es-katonak-nemzeti-katonai-zarandoklat-mariaremeten
Gyerekek és katonák – Nemzeti katonai zarándoklat Máriaremetén

Szeptember 23-án, szombaton kisebb „katonai tábort” építettek a máriaremetei kegytemplom kertjében, Bíró László tábori püspök pedig a minden szakmában, de a honvédelemben talán különösen is szükséges állhatatosságról elmélkedett prédikációjában. És a gyerekek is megtalálták a számításukat.

2017. szeptember 23. szombat