A Google eltávolítja a kereszteket a templomtornyokról?

2017. szeptember 12. kedd 14:36

A Lidl után most a Google Earth? Összeesküvés-elméletek hívei azzal vádolják az internetes óriáscéget, hogy virtuális földgömbjének háromdimenziós nézetében eltüntetik a templomtornyok keresztjeit. A keresztek hiánya azonban mással magyarázható.


A Google Föld háromdimenziós oldalait böngészve feltűnhet, hogy sok templom tetejéről hiányzik a kereszt – de csak virtuálisan, mert a valóságban ott láthatók a tornyokon. Ennek azonban nem az az oka, hogy a Google törölni igyekszik a világhálóról a kereszténységre utaló jeleket, miként azt az összeesküvés-elméletekben hívők állítják. Sokkal inkább arról van szó – közölte a Münchener Kirchenradio szeptember 9-én –, hogy igen nehéz megjeleníteni a keskenyebb objektumokat. A müncheni érsekség tájékoztatásából kiderül, hogy az épületek 3D-s megjelenítése könnyen kivitelezhető, „a húsz centiméternél keskenyebb tárgyaknál azonban kritikus”. Ez az oka annak, hogy a Google Earth programban gyakran nem látszanak a templomi keresztek.

A Landshuter Wochenblatt című hetilap ezzel kapcsolatos konkrét kérdésére az internetes világcég szóvivője elmondta: „a Google nem távolítja el a kereszteket”. Hozzátette, hogy erről a problémáról mind ez idáig nem is volt tudomásuk; már dolgoznak a megoldásán. A kis templomokon valóban nem lehet látni a kereszteket, ellenben a nagy épületek – mint a kölni dóm, Berlin székesegyháza vagy a római Szent Péter-bazilika – tornyáról nem hiányoznak.

Forrás: Katholisch.de

Fotó: Münchener Kirchenradio Facebook-oldala; Katholisch.de

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
magyar-puspokok-papanal-mohos-gabor-talalkozas-kulisszatitkairol
Magyar püspökök a pápánál – Mohos Gábor a találkozás kulisszatitkairól

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) november 20. és 25. között ad limina látogatást tesz a Vatikánban. Az esemény magyarországi főszervezőjét, Mohos Gábort, az MKPK titkárát kérdezte Vértesaljai László SJ a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségében.

11:00
krisztus-bennunk-az-orok-elet-feltamadas-remenye-magyar-puspokok-szent-peter-bazilikaban
Krisztus bennünk az örök élet, a feltámadás a reménye – A magyar püspökök a Szent Péter-bazilikában

November 20-tól 25-ig ad limina látogatáson vesznek részt a Vatikánban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai. November 21-én, kedden reggel a magyar püspökök szentmisét mutattak be a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában Erdő Péter bíboros főcelebrálásával.

2017. november 21. kedd