A Google eltávolítja a kereszteket a templomtornyokról?

2017. szeptember 12. kedd 14:36

A Lidl után most a Google Earth? Összeesküvés-elméletek hívei azzal vádolják az internetes óriáscéget, hogy virtuális földgömbjének háromdimenziós nézetében eltüntetik a templomtornyok keresztjeit. A keresztek hiánya azonban mással magyarázható.


A Google Föld háromdimenziós oldalait böngészve feltűnhet, hogy sok templom tetejéről hiányzik a kereszt – de csak virtuálisan, mert a valóságban ott láthatók a tornyokon. Ennek azonban nem az az oka, hogy a Google törölni igyekszik a világhálóról a kereszténységre utaló jeleket, miként azt az összeesküvés-elméletekben hívők állítják. Sokkal inkább arról van szó – közölte a Münchener Kirchenradio szeptember 9-én –, hogy igen nehéz megjeleníteni a keskenyebb objektumokat. A müncheni érsekség tájékoztatásából kiderül, hogy az épületek 3D-s megjelenítése könnyen kivitelezhető, „a húsz centiméternél keskenyebb tárgyaknál azonban kritikus”. Ez az oka annak, hogy a Google Earth programban gyakran nem látszanak a templomi keresztek.

A Landshuter Wochenblatt című hetilap ezzel kapcsolatos konkrét kérdésére az internetes világcég szóvivője elmondta: „a Google nem távolítja el a kereszteket”. Hozzátette, hogy erről a problémáról mind ez idáig nem is volt tudomásuk; már dolgoznak a megoldásán. A kis templomokon valóban nem lehet látni a kereszteket, ellenben a nagy épületek – mint a kölni dóm, Berlin székesegyháza vagy a római Szent Péter-bazilika – tornyáról nem hiányoznak.

Forrás: Katholisch.de

Fotó: Münchener Kirchenradio Facebook-oldala; Katholisch.de

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-surgeto-felhivasa-rosszat-nem-lehet-ujabb-rosszal-legyozni
Ferenc pápa sürgető felhívása: A rosszat nem lehet újabb rosszal legyőzni!

Február 25-én, vasárnap délben Ferenc pápa az Angelus elimádkozása után, sürgető felhívást tett közzé a szíriai békéért, különösen a háború súlytotta Kelet-Gútában kialakult humanitárius katasztrófahelyzetre tekintettel.

2018. február 25. vasárnap
magna-nover-minden-elethelyzetben-igyekeztem-kihozni-magambol-legjobbat
Magna nővér: Minden élethelyzetben igyekeztem kihozni magamból a legjobbat

Tizenhetedik alkalommal adták át a Parma fidei – Hit Pajzsa díjat február 24-én, szombaton délelőtt a budapesti Szent Margit Gimnázium dísztermében. Az idei díjazott a 90 éves Hargitai Anna M. Magna SDR nővér. Vele beszélgettünk.

2018. február 25. vasárnap