A Győri Egyházmegyei Karitásznál is készülnek Szent László jubileumára

Hazai – 2017. június 23., péntek | 9:00

A Győri Egyházmegyei Karitásznál is készülnek a június 25. és 27. között megrendezendő Szent László-napokra: a segélyszervezet külön sátorral képviselteti magát a háromnapos rendezvényen.

Mint ismeretes: idén Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából emlékezünk meg szent életű lovagkirályunkról. Az egész éves programsorozat egyik kiemelkedő eseménye a június 25. és 27. között megrendezendő Szent László-napok és Katolikus Társadalmi Napok, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága, a Győri egyházmegye és Győr Megyei Jogú Város közösen rendez a győri Dunakapu téren.

A háromnapos ünnepi rendezvényen a Győri Egyházmegyei Karitász külön sátorral képviselteti magát, változatos programokat kínálva kicsiknek és nagyoknak. A segélyszervezet a jubileumi évhez kapcsolódó kulcstartót és hűtőmágnest árusít majd, melyet megváltozott munkaképességű foglalkoztatottjaik készítenek: szorgos munkájuk eredményét minden látogató megvásárolhatja a rendezvényen. Mivel az idei Katolikus Társadalmi Napok témája a család, az egyházmegyei karitász három, a témához illeszkedő kötettel is készül a rendezvényre.

A termékek megvásárlásával a megváltozott munkaképességűek munkakörülményeit, illetve a Győri Egyházmegyei Karitász segítő munkáját támogathatják a látogatók.

Forrás és fotó: Paksa Balázs/Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria