A házasságot ünnepelték Jánosházán is

2019. február 19., kedd | 11:47

Február 10. és 17. között a házasságra irányult a figyelem a jánosházi plébánián is.

A házasság hete során a jánosházai Keresztelő Szent János plébánia tagjai február 11-én, hétfőn részt vettek Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián tartott beszélgetésen, mely során Király Gábor futballkapus és felesége a házassági hűségről és a családi élet értékeiről tett tanúságot. A beszélgetést Bodorkós Imre esperes, plébános vezette.

Február 13-án, szerdán Kiss András, Jánosháza polgármestere Bodorkós Imre atyával és a Családközösség Egyesület képviselőjével gyémántlakodalmas párokat köszöntött.

Az idei évben Jánosházán Sik Lajos és felesége, Irén a 67., Márkus Ferenc és felesége, Mária a 64., Vacurka István és felesége, Mária a 62., Krepsz János és felesége, Anna a 62., Király Imre és felesége, Margit a 61., Kolmár István és felesége, Margit, id. Végh Rezső és felesége, Mária, Szabó József és felesége, Erzsébet a 60. házassági évfordulóját ünnepli. Virággal, emléklappal és a város 2018. évi borával köszöntötték a szép házassági évfordulót ünneplőket.

E nap estéjén filmvetítés is volt a Szent Imre Iskolában. A házasság hete rendezvénysorozat a vasárnapi szentmisével és a délután 2 órakor kezdődő vidám családi délutánnal zárult a helyi művelődési házban.

Forrás Sik Tamásné/Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Sik Tamásné, kiralygabor.eu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap