A házasságot ünnepelték Jánosházán is

2019. február 19., kedd | 11:47

Február 10. és 17. között a házasságra irányult a figyelem a jánosházi plébánián is.

A házasság hete során a jánosházai Keresztelő Szent János plébánia tagjai február 11-én, hétfőn részt vettek Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián tartott beszélgetésen, mely során Király Gábor futballkapus és felesége a házassági hűségről és a családi élet értékeiről tett tanúságot. A beszélgetést Bodorkós Imre esperes, plébános vezette.

Február 13-án, szerdán Kiss András, Jánosháza polgármestere Bodorkós Imre atyával és a Családközösség Egyesület képviselőjével gyémántlakodalmas párokat köszöntött.

Az idei évben Jánosházán Sik Lajos és felesége, Irén a 67., Márkus Ferenc és felesége, Mária a 64., Vacurka István és felesége, Mária a 62., Krepsz János és felesége, Anna a 62., Király Imre és felesége, Margit a 61., Kolmár István és felesége, Margit, id. Végh Rezső és felesége, Mária, Szabó József és felesége, Erzsébet a 60. házassági évfordulóját ünnepli. Virággal, emléklappal és a város 2018. évi borával köszöntötték a szép házassági évfordulót ünneplőket.

E nap estéjén filmvetítés is volt a Szent Imre Iskolában. A házasság hete rendezvénysorozat a vasárnapi szentmisével és a délután 2 órakor kezdődő vidám családi délutánnal zárult a helyi művelődési házban.

Forrás Sik Tamásné/Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Sik Tamásné, kiralygabor.eu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök