A kaliforniai magyar közösséghez látogatott Cserháti Ferenc

Külhoni – 2016. május 4., szerda | 9:42

A kaliforniai Magyar Katolikus Misszió vendége volt Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti püspök. Május 1-jén szentmisét mutatott be Németh Maurus és Horváth Pius bencés atyákkal a Woodside Priory bencés közösség kápolnájában, Portola Valleyben.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A püspöki látogatás alkalmából szép számban összegyűltek a magyar hívek, akik Cserháti Ferenccel ünnepelték az anyák napját, és megemlékeztek Mindszenty Józsefről is. A külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott segédpüspök prédikációjában hozta közelebb a hívekhez a bíboros alakját.

Cserháti Ferenc püspök néhány napos kaliforniai tartózkodása során Maurus atya kíséretében meglátogatta a tavaszi táborozáson részt vevő cserkészeket is, akiknek szentmisét mutatott be.

A Magyar Katolikus Missziót a San Francisco-öböl vidékén alapították az 1960-as évek elején, a woodside-i bencés szerzetesrend és iskola környezetében működik Portola Valleyben, Kaliforniában. Célja, hogy távol az óhazától fenntartsa és megőrizze a hitet, a magyar szellemiséget és kultúrát a San Francisco-öböl környékén élő 5-6 ezer fős magyarság körében, továbbá hogy támogatást gyűjtsön a rászorulók részére. A Magyar Katolikus Misszióban immár tizenhat éve Németh Maurus OSB látja el a lelkipásztori teendőket.

Forrás: HungarianCatholicMission.com

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Misszió (Égi Teréz, Szalay Andrea)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria