A Kaposvári Egyházmegye huszadik hittanversenyét tartották Csurgón

2018. április 17. kedd 11:44

Mintegy négyszáz résztvevővel rendezték meg április 14-én Csurgón a Kaposvári Egyházmegye huszadik hittanversenyét, melyen többek között a Fatimai Szűzanyáról, Szent László királyról és Brenner János vértanúról mérhették össze tudásukat a fiatalok. Az eseményről Göndics János plébános tájékoztatott.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Egy év kihagyás után rendezték meg a versenyt, mivel 2017-ben Varga László püspökké szentelése és beiktatása miatt elmaradt a hittanosok egyházmegyei szintű megmérettetése. Így idén Brenner János emlékéve, valamint jelentős tavalyi események – a fatimai jelenések 100. évfordulója, illetve Szent László király, a Kaposvári Egyházmegye védőszentjének emlékéve – szolgáltak témául.

A hittanversenyt Kiss Iván címzetes prépost, esperes, plébános, hitoktatási referens nyitotta meg. Füstös János csurgói polgármester, Füstösné Ábrahám Judit, a Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője, valamint Göndics János csurgói plébános köszöntötte a versenyen részt vevő hittanosokat és a felkészítő hitoktatókat.

Az általános iskolák alsó és felső tagozatosai, valamint a középiskolás korosztály külön-külön kategóriákban indultak; többféle versenyszámban – tudáspróba, aszfaltrajz, ének és színdarab – mérhették össze tehetségüket és tudásukat, egyéni vagy csoportos nevezéssel.

A hittanverseny résztvevői a nap folyamán megtekithették a Brenner János vértanú életéről készült, Iváncsits Tamás által megkomponált, A Jó Pásztor című zenés drámát.

A megmérettetés eredményhirdetéssel és a jutalmak átadásával zárult. A tudáspróbában az alsósok közül Marcali, a felsősök és a középiskolások versenyében a nagykanizsai Jézus Szíve-plébánia hittanosai értek el első helyezést. (A többi kategória eredményeiről hamarosan tájékoztat az Kaposvári Egyházmegye honlapja.)

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat