A Karitász önkénteseit ünnepelték Szatmárnémetiben

2018. december 10., hétfő | 14:43

December 5-én, az önkéntesség világnapja alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet díjazta azokat a fiatalokat, akik ez év folyamán több mint 20 órát tevékenykedtek aktívan a közösségért.

Az esemény keretében negyvenkilenc önkéntes kapott elismerő oklevelet és ajándékcsomagot, amelyeket Román János karitász-vezérigazgató és Simai Éva, az önkéntesek koordinátora adtak át. Külön dicséretben részesült Mike Sabrina, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumba járó Fűlep Izabella, valamint Zimbru Damian és Ardelean Andrei, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium tanulói. Ők ugyanis több mint negyven órát önkénteskedtek 2018-ban, és Simai Éva elmondása szerint „olyan nagyszerű, önzetlen emberek, akikre mindig, mindenben számíthatott a Karitász”. A díjazott fiatalok többsége részt vállalt a katolikus segélyszervezet éves jótékonysági és szolidaritási rendezvényeinek szervezésében és lebonyolításában.

Több diák is elismerésben részesült, aki korábban a szeretetszolgálat valamelyik gyermekintézményének neveltje volt, és olyannyira megszerette pedagógusait és az intézményt, hogy a továbbiakban önkéntesként segíti munkájukat. A szatmárnémeti Barátság Háza Nyitott Szociális Központban, az erdődi Integrettóban, valamint a túrterebesi Szent Márton-központban is tevékenykedtek ilyen önkéntesek: részt vettek a foglalkozásokon, rendszeresen bekapcsolódtak a központokban megszervezett események szervezésébe, de a nagyobb feladatokat is szívesen vállalták. Az Integrettóban nyáron egy tizenkét önkéntesből álló csapat egy hét alatt újjávarázsolta a játszóteret. Számos fiatal látogatta a Szent Jakab Idősnapközit a nyári szünidőben, beszélgetett, sétált a nyugdíjasokkal.

A Szent Pál Központ tizennégy szatmárnémeti oktatási intézménnyel működik együtt az önkéntesség terén. Az ünnepség keretében elismerésben részesültek azok is, akik ezekben az iskolákban az önkénteseket koordinálják, hiszen jelentős szerepük volt a diákok motiválásában.

Román János vezérigazgató hangsúlyozta, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jövőre is számít e lelkes, összekovácsolódott, a közösség iránt elkötelezett önkéntes csapat minden tagjára.

Szöveg és fotó: Palincas Erika/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap
Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle