A Képmás zenekar adventi koncertje a nyíregyházi Szent Miklós-iskolában

2017. december 4. hétfő 16:13

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola alsós növendékei november 30-án a Képmás zenekar karácsonyváró koncertjét hallgathatták meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A görögkatolikus iskolában már két gyertya ég az adventi koszorún. A gyermekek ünnepi várakozását kívánta segíteni a november 30-i koncert, melyet a Képmás zenekar adott az alsó tagozatos kisdiákoknak.

A tizenegy éve működő, keresztény értékeket őrző nyíregyházi zenekar saját dallamokkal és feldolgozásokkal hirdette az ünnep varázsát az iskola újonnan beépült tetőterében.

Bolega László dalszerző, az együttes vezetője és Kardos György dobos, produkciós vezető hitoktatóként is szolgál a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében és e görögkatolikus iskolában; Halhóber Gábornak, a basszusgitárosnak két gyermeke jár az intézménybe. A Képmás zenekar a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében pasztorális rendezvényeket szervez és tart, szentmiséken végez zenei szolgálatot. Kostyál András zenei rendező, zeneszerző a stúdiómunkálatokkal, Tamaskovics Róbert dalszövegeivel áll a zenekar mögött. Előadásaikon hangszerbemutatóra, zenei játékra és együtt gondolkodásra is hívják a fiatal hallgatóságot; a zenekar – nevéhez híven – dallamaiban, szövegeiben párbeszédre hív és felmutatja az isteni arcot, melynek képmására teremtettünk.

A november 30-i nyíregyházi koncert a Van egy város a szívemben című adventi koncertsorozat első állomása volt. December 4-én a nyíregyházi Tündérkert Óvodában, 5-én Dombrádon és Kisvárdán, 6-án Nyírturán, 7-én Ajakon, 8-án Nyírszőlősön lépnek a gyermekek elé. Családbarát adventi koncertet adnak december 2-án a bodrogkeresztúri Henye Borbárban, melynek bevételét a Böjte Csaba testvér által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel a Keresztúri esték szervezői. Családokat várnak december 10-én Nyírtelekre és 16-án Geszterédre is.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye/Polyákné Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
apa-tul-jo
Apa túl jó?

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Az apai mérce lehet növelő, érlelő is, ha az apa valóban gyermeke igazi arcát látja – tudhatjuk meg Pécsi Rita legutóbbi írásából.

2018. március 18. vasárnap
a-legcsodalatosabb-ajandek-es-legfelelmesebb-titok-sapientia-nap-az-eucharisztiarol
A legcsodálatosabb ajándék és a legfélelmesebb titok – Sapientia-nap az Eucharisztiáról

Az Eucharisztiáról szólt a március 17-én megtartott Sapientia-nap egész napos konferenciája a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. március 18. vasárnap