A Képmás zenekar adventi koncertje a nyíregyházi Szent Miklós-iskolában

2017. december 4. hétfő 16:13

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola alsós növendékei november 30-án a Képmás zenekar karácsonyváró koncertjét hallgathatták meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A görögkatolikus iskolában már két gyertya ég az adventi koszorún. A gyermekek ünnepi várakozását kívánta segíteni a november 30-i koncert, melyet a Képmás zenekar adott az alsó tagozatos kisdiákoknak.

A tizenegy éve működő, keresztény értékeket őrző nyíregyházi zenekar saját dallamokkal és feldolgozásokkal hirdette az ünnep varázsát az iskola újonnan beépült tetőterében.

Bolega László dalszerző, az együttes vezetője és Kardos György dobos, produkciós vezető hitoktatóként is szolgál a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében és e görögkatolikus iskolában; Halhóber Gábornak, a basszusgitárosnak két gyermeke jár az intézménybe. A Képmás zenekar a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében pasztorális rendezvényeket szervez és tart, szentmiséken végez zenei szolgálatot. Kostyál András zenei rendező, zeneszerző a stúdiómunkálatokkal, Tamaskovics Róbert dalszövegeivel áll a zenekar mögött. Előadásaikon hangszerbemutatóra, zenei játékra és együtt gondolkodásra is hívják a fiatal hallgatóságot; a zenekar – nevéhez híven – dallamaiban, szövegeiben párbeszédre hív és felmutatja az isteni arcot, melynek képmására teremtettünk.

A november 30-i nyíregyházi koncert a Van egy város a szívemben című adventi koncertsorozat első állomása volt. December 4-én a nyíregyházi Tündérkert Óvodában, 5-én Dombrádon és Kisvárdán, 6-án Nyírturán, 7-én Ajakon, 8-án Nyírszőlősön lépnek a gyermekek elé. Családbarát adventi koncertet adnak december 2-án a bodrogkeresztúri Henye Borbárban, melynek bevételét a Böjte Csaba testvér által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel a Keresztúri esték szervezői. Családokat várnak december 10-én Nyírtelekre és 16-án Geszterédre is.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye/Polyákné Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda