A libanoni pátriárka békefelhívása Szíria népéért

2018. április 16., hétfő | 14:22

A Szíria közvetlen közelében élő Béchara Boutros Raï libanoni bíboros, a maroniták antiochiai pátriárkája április 14-én, szombaton határozott hangú békefelhívást tett közzé.

A pátriárka a felelős vezetőkhöz intézte üzenetét, arra kérve őket, hogy békés úton vessenek véget a Közel-Kelet térségét sújtó konfliktusnak; a világ többi vezetőjét pedig arra buzdítja, hogy diplomáciai csatornákon keresztül keressék a békés megoldásokat.

A konfliktus közvetlen kárvallottja az ártatlan szíriai nép, de a szembenállás következményei érintik a szomszédos országokat, így Libanont is. Béchara Boutros Raï szerint a legnyugtalanítóbb az, hogy a vezetők közömbösek a polgári lakosság szenvedései iránt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News 

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő