A libanoni pátriárka békefelhívása Szíria népéért

2018. április 16. hétfő 14:22

A Szíria közvetlen közelében élő Béchara Boutros Raï libanoni bíboros, a maroniták antiochiai pátriárkája április 14-én, szombaton határozott hangú békefelhívást tett közzé.

A pátriárka a felelős vezetőkhöz intézte üzenetét, arra kérve őket, hogy békés úton vessenek véget a Közel-Kelet térségét sújtó konfliktusnak; a világ többi vezetőjét pedig arra buzdítja, hogy diplomáciai csatornákon keresztül keressék a békés megoldásokat.

A konfliktus közvetlen kárvallottja az ártatlan szíriai nép, de a szembenállás következményei érintik a szomszédos országokat, így Libanont is. Béchara Boutros Raï szerint a legnyugtalanítóbb az, hogy a vezetők közömbösek a polgári lakosság szenvedései iránt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News 

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
pawe-cebula-minorita-lett-esterhazy-janos-boldogga-avatasi-eljarasanak-posztulatora
Paweł Cebula minorita lett Esterházy János boldoggáavatási eljárásának posztulátora

Marek Jędraszewski, a Krakkói Főegyházmegye érseke Paweł Cebula minoritát nevezte ki december 12-én Esterházy János boldoggáavatási perének posztulátorává.

10:48
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök