A libanoni pátriárka békefelhívása Szíria népéért

2018. április 16. hétfő 14:22

A Szíria közvetlen közelében élő Béchara Boutros Raï libanoni bíboros, a maroniták antiochiai pátriárkája április 14-én, szombaton határozott hangú békefelhívást tett közzé.

A pátriárka a felelős vezetőkhöz intézte üzenetét, arra kérve őket, hogy békés úton vessenek véget a Közel-Kelet térségét sújtó konfliktusnak; a világ többi vezetőjét pedig arra buzdítja, hogy diplomáciai csatornákon keresztül keressék a békés megoldásokat.

A konfliktus közvetlen kárvallottja az ártatlan szíriai nép, de a szembenállás következményei érintik a szomszédos országokat, így Libanont is. Béchara Boutros Raï szerint a legnyugtalanítóbb az, hogy a vezetők közömbösek a polgári lakosság szenvedései iránt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News 

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

20:43
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

13:06