A libanoni pátriárka békefelhívása Szíria népéért

2018. április 16. hétfő 14:22

A Szíria közvetlen közelében élő Béchara Boutros Raï libanoni bíboros, a maroniták antiochiai pátriárkája április 14-én, szombaton határozott hangú békefelhívást tett közzé.

A pátriárka a felelős vezetőkhöz intézte üzenetét, arra kérve őket, hogy békés úton vessenek véget a Közel-Kelet térségét sújtó konfliktusnak; a világ többi vezetőjét pedig arra buzdítja, hogy diplomáciai csatornákon keresztül keressék a békés megoldásokat.

A konfliktus közvetlen kárvallottja az ártatlan szíriai nép, de a szembenállás következményei érintik a szomszédos országokat, így Libanont is. Béchara Boutros Raï szerint a legnyugtalanítóbb az, hogy a vezetők közömbösek a polgári lakosság szenvedései iránt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News 

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
a-torinoi-lepel-kutatoja-megbizhatatlan-vizsgalat-amely-szerint-nehany-verfolt-nem-eredet
A torinói lepel kutatója: Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti

Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.

16:07
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda