A Máltai Szeretetszolgálat táborai rászoruló családok gyerekeinek

Hazai – 2016. július 10., vasárnap | 15:04

Több ezer rászoruló család gyermekei jutnak el idén nyáron is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett táborokba. A szervezet nemcsak gyerekeket, hanem fogyatékkal élőket, néhány esetben pedig hajléktalanokat és időseket is – összesen csaknem négyezer embert – vár ezekre az alkalmakra.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei, önkéntes csoportjai és a leszakadó közösségeket segítő programjai hatvannál is több nyári tábort szerveznek. Ezek döntő többsége gyerekeknek szól, de számos helyszínen várják a fogyatékkal élő fiatalokat, továbbá a hajléktalan embereket és az idős korosztály számára is kínál lehetőséget a szervezet.

A szervezők arra törekszenek, hogy a máltai táborok emlékezetes élményekkel szolgáljanak, hosszú időre szóló feltöltődést adjanak. A táboroztatásban számos önkéntes segíti a szeretetszolgálat munkáját, köztük olyan középiskolások, akik a nyár folyamán teljesítik ötven órás iskolai közösségi szolgálatukat.

A napközis táborok mellett bentlakásos nyaralásokat is szervez a szeretetszolgálat. Lesz kézműves tábor, foci tábor, úszó tábor, élménytábor is, a Szimfónia Program tanulóinak pedig külön vonós és fúvós tábor.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelt nyári programja a mozgáskorlátozott tábor, amelyre idén száznál is több fogyatékkal élő fiatalt várnak a szervezők Balatonföldvárra. A mozgáskorlátozott tábor sajátossága, hogy a résztvevőket ide nem kísérhetik el szüleik és állandó segítőik, egy hétig a feladatra előzetesen felkészített, hasonló korú önkéntesek társaságában lesznek.

A táborokba elsősorban olyan rászoruló embereket visz el a szervezet, akik számára sok esetben ez az egyetlen lehetőség a nyaralásra, a kikapcsolódásra. A legszegényebb településeken működő napközis táborok pedig nyáron is programokkal várják a gyerekeket, és a legalább napi egyszeri étkezést adnak ott is, ahol ez az iskolai szünetben a családok számára nem lenne megoldható.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria