A Nagybecskereki Egyházmegyébe látogattak az amerikai katolikus püspöki konferencia képviselői

2017. október 10. kedd 18:30

A Nagybecskereki Egyházmegyébe látogatott szeptember végén az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának (USCCB) két küldöttje, hogy megtekintsék azokat a projekteket, melyek amerikai katolikusok támogatásával valósulhattak meg.

Az amerikai katolikus püspöki konferencia képviseletében Vincent Bus, a testület közép- és kelet-európai egyházakkal foglalkozó albizottságának fő projektmenedzsere, valamint Donald J. Hying, Gary püspöke látogatott a Nagybecskereki Egyházmegyébe.

Donald J. Hying első ízben járt Szerbiában. Látogatása során betekintett néhány projektbe, amelyek az amerikai katolikusok támogatásával valósultak meg a Nagybecskereki Egyházmegyében. Amerikai segítségből újult meg a püspöki székház Nagybecskereken, Törökbecse mindkét temploma és plébániája, valamint az óborcsai templom. Óborcsán az új közösségi ház is az amerikai katolikus püspöki konferencia gyűjtésének köszönhetően létesült, de jelentősen támogatták a Misericordia Idősek Otthonának felépítését is Nagykikindán.

Szerbiai tartózkodásuk alatt a két vendég a nagybecskereki főpásztorral együtt látogatta meg a nagykikindai menekültközpontot és a Misericordia Idősek Otthonát.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Halmai Tibor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
szemelyi-valtozasok-egyhazmegyeinkben-2018
Személyi változások egyházmegyéinkben – 2018 – FRISSÍTVE

Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2018. évben egyházmegyéinkben. Összeállításunk a Veszprémi Főegyházmegye dispozícióival frissült.

12:14
-katolikus-szo-ne-csak-egy-jelzo-legyen
„…a katolikus szó ne csak egy jelző legyen” – Intézményvezetők kinevezéseit adták át Egerben

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Ternyák Csaba érsek július 16-án az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő iskolák igazgatóinak.

10:44