A Nagybecskereki Egyházmegyébe látogattak az amerikai katolikus püspöki konferencia képviselői

2017. október 10. kedd 18:30

A Nagybecskereki Egyházmegyébe látogatott szeptember végén az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának (USCCB) két küldöttje, hogy megtekintsék azokat a projekteket, melyek amerikai katolikusok támogatásával valósulhattak meg.

Az amerikai katolikus püspöki konferencia képviseletében Vincent Bus, a testület közép- és kelet-európai egyházakkal foglalkozó albizottságának fő projektmenedzsere, valamint Donald J. Hying, Gary püspöke látogatott a Nagybecskereki Egyházmegyébe.

Donald J. Hying első ízben járt Szerbiában. Látogatása során betekintett néhány projektbe, amelyek az amerikai katolikusok támogatásával valósultak meg a Nagybecskereki Egyházmegyében. Amerikai segítségből újult meg a püspöki székház Nagybecskereken, Törökbecse mindkét temploma és plébániája, valamint az óborcsai templom. Óborcsán az új közösségi ház is az amerikai katolikus püspöki konferencia gyűjtésének köszönhetően létesült, de jelentősen támogatták a Misericordia Idősek Otthonának felépítését is Nagykikindán.

Szerbiai tartózkodásuk alatt a két vendég a nagybecskereki főpásztorral együtt látogatta meg a nagykikindai menekültközpontot és a Misericordia Idősek Otthonát.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Halmai Tibor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő