A Nagybecskereki Egyházmegyébe látogattak az amerikai katolikus püspöki konferencia képviselői

2017. október 10. kedd 18:30

A Nagybecskereki Egyházmegyébe látogatott szeptember végén az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának (USCCB) két küldöttje, hogy megtekintsék azokat a projekteket, melyek amerikai katolikusok támogatásával valósulhattak meg.

Az amerikai katolikus püspöki konferencia képviseletében Vincent Bus, a testület közép- és kelet-európai egyházakkal foglalkozó albizottságának fő projektmenedzsere, valamint Donald J. Hying, Gary püspöke látogatott a Nagybecskereki Egyházmegyébe.

Donald J. Hying első ízben járt Szerbiában. Látogatása során betekintett néhány projektbe, amelyek az amerikai katolikusok támogatásával valósultak meg a Nagybecskereki Egyházmegyében. Amerikai segítségből újult meg a püspöki székház Nagybecskereken, Törökbecse mindkét temploma és plébániája, valamint az óborcsai templom. Óborcsán az új közösségi ház is az amerikai katolikus püspöki konferencia gyűjtésének köszönhetően létesült, de jelentősen támogatták a Misericordia Idősek Otthonának felépítését is Nagykikindán.

Szerbiai tartózkodásuk alatt a két vendég a nagybecskereki főpásztorral együtt látogatta meg a nagykikindai menekültközpontot és a Misericordia Idősek Otthonát.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Halmai Tibor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
lezarult-brenner-janos-emlekev
Lezárult a Brenner János-emlékév – A boldoggá avatásra készül a Szombathelyi Egyházmegye

Vesperessál és ünnepi szentmisével ért véget december 15–16-án a Brenner János-emlékév a Szombathelyi Egyházmegyében. Az ünnep azonban folytatódik: jövőre május 1-jén Szombathelyen boldoggá avatják a hatvan évvel ezelőtt vértanú halált halt lelkipásztort.

16:40
miert-nem-mondta-meg-keresztelo-janos
Miért nem mondta meg Keresztelő János?

Advent 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 1,6–8; 19–28)

16:00