A Nagybecskereki Egyházmegyébe látogattak az amerikai katolikus püspöki konferencia képviselői

2017. október 10. kedd 18:30

A Nagybecskereki Egyházmegyébe látogatott szeptember végén az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának (USCCB) két küldöttje, hogy megtekintsék azokat a projekteket, melyek amerikai katolikusok támogatásával valósulhattak meg.

Az amerikai katolikus püspöki konferencia képviseletében Vincent Bus, a testület közép- és kelet-európai egyházakkal foglalkozó albizottságának fő projektmenedzsere, valamint Donald J. Hying, Gary püspöke látogatott a Nagybecskereki Egyházmegyébe.

Donald J. Hying első ízben járt Szerbiában. Látogatása során betekintett néhány projektbe, amelyek az amerikai katolikusok támogatásával valósultak meg a Nagybecskereki Egyházmegyében. Amerikai segítségből újult meg a püspöki székház Nagybecskereken, Törökbecse mindkét temploma és plébániája, valamint az óborcsai templom. Óborcsán az új közösségi ház is az amerikai katolikus püspöki konferencia gyűjtésének köszönhetően létesült, de jelentősen támogatták a Misericordia Idősek Otthonának felépítését is Nagykikindán.

Szerbiai tartózkodásuk alatt a két vendég a nagybecskereki főpásztorral együtt látogatta meg a nagykikindai menekültközpontot és a Misericordia Idősek Otthonát.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Halmai Tibor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek