A nagykanizsai javítóintézetben élő fiatalokhoz látogatott Varga László püspök

2017. október 17. kedd 19:20

„Ami a legszebbé teszi az életet, az a bizalom” – szólította meg a fiatalokat a kaposvári megyéspüspök az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Debreceni Javítóintézetében tett látogatásakor, október 16-án.


Varga László a találkozón elmondta, hogy öt évig szolgált börtönlelkészként. „Ez idő alatt megdöbbentő volt látni, hogy ez a két legfontosabb kérdés foglalkoztatott  mindenkit: ki az, aki most engem elfogad, aki szeret engem, és ki az, akit én szerethetek? Az előzetesben lévő férfiak és nők közt nem találtam olyat, akinek ne lett volna legalább egyvalaki, aki őt elfogadja és szereti, illetve akit ő elfogad és szeret. Úgy gondolom, hogy ez teszi emberré az embert, hogy tud szeretni, és el tudja fogadni mások szeretetét. Ha igenlő választ kapunk arra a kérdésre, hogy lehet-e minket szeretni, akkor jól érezzük magunkat, még akkor is, ha épp korlátozzák a mozgásszabadságunkat, mert valaki figyel ránk, szeret, elfogad. Ha erre negatív választ kapunk, akkor megfeszülünk, idegesek leszünk, veszekszünk” – hangzott el Varga László beszédében.

„Ami a legszebbé teszi az életet, az a bizalom” – hangsúlyozta a főpásztor. Hiszem, hogy Isten bízik bennünk. Amikor egy gyermek élete megfogan, az azt jelenti, hogy Isten még mindig bízik az emberben, abban, hogy tud jó lenni. Minden megfogant gyermek számomra az Isten bizalma irántunk. Én ezt a bizalmat hiszem Isten részéről, és azzal próbálok válaszolni, hogy én is megpróbálok bízni Istenben. Mindegyikünk dönthet. Itt bent is, hiába van lezárva a mozgásteretek, itt is dönthettek” – buzdította a kaposvári megyéspüspök az Emmi Debreceni Javítóintézetének Nagykanizsai Telephelyén élő fiatalokat.

Forrás fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásában beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda