A nagyváradi püspökségen tartották a Bihar megyei magyar nyelvű gyermekotthonok találkozóját

2018. március 22. csütörtök 09:00

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Lelkipásztori Központjában rendezték meg a Bihar megyében működő magyar nyelvű gyermekotthonok hatodik találkozóját március 17-én. A rendezvény mottója ez volt: „Nagy sokaság csatlakozott hozzá, mert hallották, mi mindent tett” (Mk 3, 8b).

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Nagyváradi Római Katolikus Egyetemi Lelkészség által szervezett találkozón Böcskei László nagyváradi megyéspüspök és Pék Sándor várad-újvárosi esperes-plébános is megjelent.

A program annak szellemében zajlott, hogy másokat győzelemhez segíteni néha fontosabb mindennél, még saját céljainknál is. Annak tudatában kell cselekednünk, hogy minden erény királynője a szeretet.

2013-ban Restás István ötletéből született az azóta hagyománnyá vált találkozó, ami évente lehetőséget ad a Bihar megyei magyar nyelvű gyermekotthonok lakóinak, illetve az ott dolgozóknak a kapcsolatépítésre, eszmecserére és egymás megerősítésére. Restás István személyes példája is bizonyítékul szolgál arra, hogy a szülői gondoskodás hiánya nem lehet akadálya annak, hogy az ember élete megfelelő támogatással pozitív fordulatot vegyen. Ő egy székelyföldi gyermekotthonból került érettségi után – szerzetesnővérek segítségével – Nagyváradra, a Partiumi Keresztény Egyetemre, ahol alapfokon turisztika-közgazdaságtan tanulmányokat végzett, majd európai szociálpolitikából szerzett mesterfokozatot. Németországban, Münchenben él, ahol – nem feledve azt, hogy honnan érkezett – egy fogyatékkal élők számára működtetett iskolában dolgozik pedagógiai asszisztensként.

A gyermekotthonok találkozója nem utolsó sorban kommunikációs fórum is, hiszen lehetőséget teremtett az intézményvezetőknek, hogy megosszák a tapasztalataikat.

A gyerekek számára az egyetemi lelkészséghez tartozó fiatalok szerveztek programokat. A nagyszalontai, szentjobbi, nagyváradi, székelyhídi és gálospetri gyerekotthonok lakói is izgatottan várták az eseményt, egy-egy bemutatkozó műsorral készülve.

Március 17-i összejövetelük a nagyváradi székesegyházban tartott közös énektanulással zárult. Búcsúzáskor a szervezők ajándékcsomagokat adtak a gyermekeknek.

Forrás: erdon.ro; Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat