A pápa a Szeretet Misszionáriusainak Kis Nővéreihez: Evangelizáljatok és szolgáljatok

Ferenc pápa – 2017. május 27., szombat | 13:31

Legyetek határok nélküli misszionáriusok, szabadok, kreatívak és engedelmeskedjetek a Szentléleknek, szívetekben az evangelizálás örömével. Ferenc pápa ezekkel a szavakkal fordult a 12. nagykáptalanjukat tartó Szeretet Misszionáriusainak Kis Nővéreihez, akiket május 26-án fogadott a Vatikánban.

A szentatya az Egyház nevében köszönetet mondott a nővéreknek munkájukért, amelyet a szegényekért, a testi és pszichés betegekért végeznek, majd azt kérte tőlük, kövessék kettős hivatásukat, mely az evangelizálás és a szolgálat; legyenek határok nélküli misszionáriusok, ismerjék föl mindenkiben, de elsősorban a szegényekben Krisztus testét, mutassák meg nekik Isten irgalmas szeretetét; Jézus nem ítélkező tekintetével nézzenek a szegényekre; legyenek közel az emberekhez, a tisztelet és az együttérzés vezérelje őket; bátran és kreatívan találjanak új utakat arra, hogy eljuttassák mindenkihez a jóhírt, ami Krisztus.

A jó misszionárius szabad ember – emlékeztetett a pápa, majd óva intette a szerzetesnőket a kényelemtől, a restségtől és a világiasságtól: folyamatos megtérésre van szükség, lakozzék szívünkben a Szentlélek; engedelmeskedjetek neki és lelkiségeteket alapozzátok teljesen Krisztusra; legyetek tökéletesek az irgalmasságban.

Ferenc pápa végül egységre buzdította az egész Orione Szent Alajos-családot, köszöntve az Örökimádó Apácákat és a Megfeszített Jézus Elmélkedő Apácáit is.

Orione Szent Alajos 1915-ben alapította meg a szalézi lelkiséget képviselő kongregáció női ágát, a Szeretet Misszionáriusainak Kis Nővérei névvel, akikhez 1927-ben csatlakoztak az Örökimádó Apácák, végül pedig a Megfeszített Jézus Elmélkedő Apácái. Később létrejött a Világi Intézet is, és az Orione Világi Mozgalom. Ezek az intézetek a világ nagy részén, Latin-Amerikában, az Amerikai Egyesült Államokban, Angliában és Albániában is elterjedtek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria