A pécsi Szent Mór-iskola sikerei a Helikoni ünnepségeken

Kultúra – 2016. április 28., csütörtök | 11:52

Az április 21. és 23. között Keszthelyen megrendezett Helikoni ünnepségek 2016 kulturális rendezvényen a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont tanulói fődíjat nyertek és arany minősítést is szereztek. Az idei fesztiválon nyolc helyszínen és 18 kategóriában több mint háromezer tanuló indult.

A Helikoni ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály kétévente megrendezett  kulturális seregszemléje, amelyen idén a pécsi Szent Mór Iskolaközpont leánykara 2014 után ismét fődíjat nyert, a gimnázium vegyeskara pedig arany fokozatot ért el, másodikként a kategóriájában induló 22 vegyeskar közül, valamint megkapta a Magyar Kodály Társaság elismerő oklevelét is, „Kodály szellemiségét képviselő magas színvonalú művészi teljesítményéért".

A kórusok vezetői: Tumpekné Kuti Ágnes és Stauróczky Balázs.

Ezzel az olaszországi sikereik után most újabb kimagasló eredményt ért el a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont.

Rajtuk kívül a Ritmusvarázs ütőegyüttes, Sándor Luca és Paczur Hanna arany minősítést, Örkényi Zsuzsanna ezüst minősítést, Lukáts Borbála, Bánkuti Csenge és Budavári Sebestyén, valamint Mremi Liza pedig bronz minősítést kapott.

A Ritmusvarázs ütőegyüttes szerepelhetett a díjkiosztó gálán is, Sándor Luca pedig az egyéb kategóriába tartozó Slam poetry műfajban a kategória fődíját nyerte el.

A Helikoni ünnepségeket a mai formában Sági Károly, Szabolcs Ottó és Merényi Elemér indította újra 1958-ban. A nyolcvanas évekig kisebb-nagyobb átalakulásokkal, néha hullámvölgyekkel, de minden második évben megrendezték a programot. Idén több mint háromezer diák 18 kategóriában mutatta be tudását a Helikon Kastélymúzeumban, az Amazon Házban, a Balaton Színházban, a Festetics György Zeneiskolában, a Balatoni Múzeumban, a Sportcsarnokban, a Fejér György Városi Könyvtárban és a Muskátli Kávézóban.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír