A Szatmári Egyházmegyében már januártól lesznek a házasság hetéhez kapcsolódó programok

2017. január 20. péntek 09:55

A házasság hete idén többek között koncerttel, filmvetítésekkel, előadásokkal, szentmisével és szentségimádással várja a házaspárokat.

A szatmári püspökségi világiak irodája, a Házas Hétvége mozgalom, valamint a különböző plébániák és parókiák szervezésében idén is megünnepelik a házasság hetét. Bár a megnyitó február 5-én lesz a szentmisék és istentiszteletek keretében, már január 25-én ajánlják Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zenepedagógus koncertjét a Dinu Lipatti Filharmónia épületében, illetve február 2-án egy közös filmnézést a székesegyház plébániájának Szent István termében.

Filmvetítés és azt követő beszélgetés a programsorozat során ugyanott február 6-án és 7-én is lesz, de később előadást is tartanak – Orosz István görögkatolikus parókus és felesége, Rita az egész hét mottójául is szolgáló Veled kiteljesedve címmel osztja meg gondolatait február 9-én este hattól – a székesegyház plébániájának dísztermében. Imádkoznak a házasokért és szentségimádáson vesznek részt a plébániákon február 10-én, másnap házas-családos farsang lesz, február 12-én, vasárnap pedig a házasok szentmisében történő megáldásával zárul a hét. Ám ezután is ajánlanak még a résztvevőknek két programot, így vasárnap estére Visky András Júlia – Párbeszéd a szerelemről című alkotását Rappert-Vencz Stella előadásában a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Játékszínében, és február 14-én, kedden egy közös romantikus vacsorát az egyik szatmárnémeti vendéglőben.


A házasság hete nem létezhet Szatmárnémetiben házas kalandtúra játék nélkül, amelyre a Szatmáriegyházmegye.ro oldalon található linken elérhető formanyomtatvány kitöltésével lehet jelentkezni.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-mit-tesz-isten-en-is-december-17-en-szulettem-marfi-gyula-az-ad-limina-latogatasrol
„Mit tesz Isten, én is december 17-én születtem” – Márfi Gyula az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként az örök városban tartózkodó Márfi Gyula veszprémi érseket Somogyi Viktória kérdezte tapasztalatairól, élményeiről a Vatikáni Rádióban.

2017. november 23. csütörtök
a-magyar-puspokok-felkerestek-nemet-magyar-kollegiumot
A magyar püspökök felkeresték a Német-Magyar Kollégiumot

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjainak ad limina látogatása során november 22-én este a Collegium Germanicum et Hungaricumot (Német-Magyar Kollégium) keresték fel a főpásztorok, akik részt vettek a kollégiumi templom felszentelésének évfordulós ünnepén is.

2017. november 23. csütörtök