A Szentszék elismerte a Regnum Christi mozgalom Istennek szentelt világi tagjait

2018. december 2. vasárnap, 14:26

A Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja titkára november 30-án adta át a Regnum Christi mozgalom Istennek szentelt világi férfi és női tagjai számára azokat a pápai dekrétumokat, melyekben egyházjogilag elismerik őket mint apostoli élet társaságát.

Rodriguez Carballo érsek által átadott hivatalos szentszéki elismeréssel az Egyház megállapítja, hogy a Regnum Christi mozgalom Istennek szentelt világi férfi és női tagjai „adomány” (donum) az Egyház számára, mely hozzájárul az Egyház küldetéséhez és eszköz az emberek számára az Istennel való találkozásra. Az elismerés révén a Krisztus Légiója Kongregációval együtt szövetséget alkothatnak, ami által a Regnum Christi egyházjogi alakzatba a világi hívek egyénileg betársulhatnak.

A Regnum Christi mozgalom tagjai olyan katolikus hívek, akik a keresztségi ígéreteikből fakadó, az életszentségre és az apostolkodásra szóló hivatásukat intenzívebben akarják élni, ezért – az Egyház évezredes hagyományának megfelelően és szabadságuk teljes birtokában – összefognak, hogy egymást kölcsönösen segítve válaszoljanak az életszentségre szóló egyetemes meghívásnak, és hogy tevékenyen részt vegyenek az evangélium hirdetésében.

A világi tagok különböző mértékben köteleződnek el. Vannak, akik mint önkéntesek egy vagy több évet adnak életükből az apostolkodásra, mások teljesen Isten és testvéreik szolgálatára szentelik magukat – most őket ismerte el a Szentszék mint apostoli élet társaságát. Ezenkívül a Regnum Christi soraiban találhatók püspökök, világi papok, diakónusok és szeminaristák is, akik a mozgalom nyújtotta lelkiséggel és apostoli módszerekkel kívánják gazdagítani lelki életüket és egyházi szolgálatukat. (Forrás: regnumchristi.hu)

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd