A tolnai katolikus gimnáziumban is elhelyezték a máriagyűdi kegyszobor másolatát

2018. december 18. kedd, 13:03

A Tolnai Szent István Katolikus Gimnáziumban december 13-án áldotta meg Udvardy György pécsi megyéspüspök a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az iskola folyosóján helyeztek el.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A gimnázium igazgatója, Novothné Bán Erzsébet köszöntötte Udvardy György püspököt és az összegyűlt vendégeket, diákokat. Az ünnepségen az iskola kórusa Szemerey Eszter tanárnő vezetésével és zongorakíséretével egy adventi dalt adott elő; közreműködött Moldován Noémi fuvolán, valamint Szabó Nándor gitáron.

A fiatalok számára is érthető, átélhető módon fogalmazta meg Udvardy György az alkalom és az advent kapcsán gondolatait – rávilágított arra, hogy igazán akkor kapunk valamit, amikor nem kapni akarunk, hanem adni: adni önmagunkból, képességeinkből, tehetségünkből.

A főpásztor arra biztatta a diákokat, hogy a szobor mellett elhaladva nyugodtan érintsék azt meg, hiszen ez a szép ajándék már az iskola, a diákok életének része, és összeköti őket egyházmegyéjük ősi búcsújáróhelyével.

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő számos intézményben elhelyezték a máriagyűdi Szűzanya-szobor másolatát az összetartozás kifejezéseként.

Az ünnepség a szobor megáldásával zárult.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd