A „Viszkis” is kérdezett a papoktól a Campus Fesztiválon

2018. július 30., hétfő | 17:04

Idén is várták a provokálni vagy csak – egy korsó sör mellett – beszélgetni vágyókat a július 18-tól 22-ig zajló debreceni Campus Fesztivál Civil Falujába, a Szólj be a papnak! elnevezésű programra.

Csütörtökön és pénteken Kiss László görögkatolikus pap mellett Asztalos Richárd evangélikus lelkészt, Jacek Górski OP római katolikus papot és Kovács Gergő református egyetemi lelkészt faggathatták a látogatók.

Csütörtökön nem akárki volt az első kérdező: a „Viszkis” néven elhíresült egykori bankrabló, Ambrus Attila megdöbbentő kérdéssel indította el a beszélgetést. Ambrus Attila arra volt kíváncsi, hogy a lelkészek és a papok miért választották azt a hivatást, amit: valódi elhivatottság vezérelte őket, vagy csak az „igazi” munkát próbálták elkerülni?

„A szellemi munka néha fárasztóbb tud lenni, mint a fizikai” – hallhattuk Jacek Górskit, a közönségből pedig sokan egyetértettek ezzel a kijelentéssel. Kiss László atya is kifejtette, miért is választotta a papi hivatást: számára az volt fontos, hogy ezáltal az idejét, a kreativitását és a munkáját Istennek adhatja, neki szentelheti.

A pénteki beszélgetés a pokol, a bűnök és a kárhozat témakörében zajlott, szombaton pedig a szexualitás határai kerültek szóba: a homoszexualitás, a lombikbébi-program és a prostitúció kérdésköréről beszélgettek a résztvevők.

A pódiumbeszélgetések mellett a Szólj be a papnak! sátránál különböző programokkal, többek között Tankcsapda-kvízzel is várták a látogatókat. A merészebbek pedig megpróbálhatták szkanderben legyőzni a papokat, Kiss László atya is szívesen vállalt egy-egy „mérkőzést” a lelkes betérőkkel.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Kandert Szabolcs

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
harminc-eves-gyerekmaros-uj-segitoket-erdeklodoket-is-varnak-szuletesnapra
Harmincéves a Gyerekmaros – új segítőket, érdeklődőket is várnak a születésnapra

Idén 30 éves a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó keretében működő Gyerekmaros. A szervezők, jelenlegi és volt önkéntesek együtt ünnepelnek április 27-én Budapesten a Katolikus Pedagógiai Intézetben (KaPi), ahova várják azokat a fiatalokat is, akik a jövőben szeretnének csatlakozni a csapathoz.

2019. április 25., csütörtök
urban-erik-az-erdelyi-ferencesek-uj-tartomanyfonoke
Urbán Erik az erdélyi ferencesek új tartományfőnöke

A Kisebb Testvérek (Ferencesek) Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Rendtartománya 2019. április 23–27. között tisztújítással egybekötött káptalant tart a csíksomlyói kegyhelyen.

2019. április 25., csütörtök