Adj egy mesét – Koncerteken gyűjtöttek gyermekkönyveket

2018. december 5., szerda | 13:11

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Pauker Nyomda és a Jófogás.hu weboldal közös akciójában két hónap alatt több mint kétezer mesekönyvet, gyermek- és ifjúsági irodalmi kötetet adományoztak jó szándékú emberek és kiadók zenei rendezvényeken és koncerteken.

A könyveket a karitatív szervezet rászoruló családok gyermekeinek, valamint olyan iskoláknak és gyermekjóléti intézményeknek juttatja el, ahol nincs könyvtár.

Az adományt jelképező ajándékcsomagokat a budapesti Pauker Nyomdában vette át húsz kisgyermek, akik a szeretetszolgálat Szatmár Utcai Családok Átmeneti Otthonából érkeztek. A könyveket jelképesen Varga Szilárd, a Pauker Kft. társtulajdonosa és kereskedelmi igazgatója sajtótájékoztatóval egybekötve adta át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-magyarországi Régiója regionális ügyvezetőjének, Molnár Tamásnak. A kereskedelmi igazgató elmondta, nemcsak az fontos a nyomda számára, hogy az összegyűjtött könyvek a legjobb helyre kerüljenek, de azt is szeretnék megmutatni a gyerekeknek, mennyi munka van egy-egy kiadvány elkészítése mögött. „Nagy öröm számunkra, hogy a társadalmi felelősségvállalásként megszervezett akciónk során összegyűlt könyvek olyan gyerekekhez kerülhetnek, akiknek a családjában a szűkös anyagi lehetőségek miatt valószínűleg a mesekönyv az elsők között szerepel, amit lehúznak a bevásárlólistákról” – mondta Varga Szilárd.

Molnár Tamás a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a szeretetszolgálat küldetése kétirányú: támogatni a rászorulókat, valamint lehetőséget adni a segíteni vágyó embereknek arra, hogy jól segítsenek: adományaik célba érjenek, vagy önkéntesként részt vállalhassanak a nélkülözőkért végzett szolgálatban. Az ügyvezető azt is elmondta, ezekből a könyvekből nem csupán a rászoruló családoknak juttatnak, de kapnak a családok átmeneti otthonában élő gyerekek és olyan máltai intézmények, amelyekben jelenleg nem működik könyvtár.

A könyvek gyűjtése szeptember 2-án a Budapest Park Pöttömkertjében kezdődött. A Máltai Szeretetszolgálat, a Pauker Nyomda és a Jófogás.hu weboldal „Adj egy mesét” elnevezésű közös akciójában mesekönyveket, mondókás gyűjteményeket, ifjúsági irodalmat és gyermekek számára hasznos és érdekes könyveket lehetett adományozni. Önkéntesek gyűjtötték a könyveket többek között a Stubborn, a KIES és a Blahaluisiana zenekarok koncertjein és az AWS lemezbemutató koncertjén. A magánszemélyek mellett számos kiadó ajánlott fel ifjúsági könyveket.

A sajtótájékoztatót követően a máltai intézményből érkezett gyerekeket körbevezették a nyomdában, megismerkedtek a gépek működésével és a nyomdai folyamatokkal, majd a nyomda kézi kötészeti részlegén szakemberek segítségével elkészítettek egy-egy jövő évi képes naptárat.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle