Adventi gyertyagyújtás az ELTE Savaria Egyetemi Központban

Kishírek – 2017. december 13., szerda | 12:45

December 5-én adventi gyertyagyújtásra gyűlt össze az ELTE Savaria Egyetemi Központ közössége. Az ünnepségen Németh István rektorhelyettes mondott köszöntőt, majd Németh Norbert egyetemi lelkész megáldotta az egyetemi központ adventi koszorúját.

Németh István rektorhelyettes a karácsonyi készület jelentőségéről és az egymásnak szentelt figyelem fontosságáról beszélt.

Németh Norbert úgy fogalmazott: advent voltaképpen olyan, mint egy ébresztő óra. Ébresztget minket karácsony előtt, és boldog lehet, akihez eljut az evangélium kiáltása: „virrasszatok!” Ébredjetek, mert ünnep közeleg, az Élet ünnepe, a születésé, az Isten közeledésének az ünnepe. Isten ugyanis számtalan módon és szakadatlanul jön, de csak az ébren levőkhöz jut el.

A beszédek után az egyetemi lelkész megáldotta az adventi koszorút, majd meggyújtották az első gyertyát az oktatók, a hallgatók és a technikai munkatársak jelenlétében. Az egyetem családias ünnepén Teleki Blanka és Boncz Dorottya, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium kollégistái teljesítettek zenei szolgálatot.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria