Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

2018. december 12. szerda, 18:48

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A dicsőítő ének, Isten igéje, a buzdítás, az imádság a kitett Oltáriszentség előtt segít, hogy megálljunk a karácsony előtti rohanásban, befogadjuk Jézus jelenlétét; megtapasztaljuk, hogy mennyire közel van hozzánk, és milyen jó Vele lenni.

Az idei adventi imaest egybeesett a szeplőtelen fogantatás ünnepével is, ezért mottójául egy Máriával kapcsolatos idézetet választottak: „Boldog, aki hitte, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neki” (Lk 1,42) – Mária köszöntésére Erzsébetet eltöltötte a Szentlélek, és ujjongva így kiáltott fel. Isten mindkettejük életébe ott lépett be, ahol a legkevésbé várták: Mária nem ismert férfit, Erzsébet meddő volt, és már idős, de mindketten gyermeket fogantak, Isten különleges ajándékaként.

Az imaest résztvevői is azért imádkoztak, hogy Istent életüknek éppen abba a részébe fogadhassák be, amit üresnek, reménytelennek, terméketlennek éreznek. Sokszor kérünk Istentől „valamit”: kegyelmeket, ajándékokat, nehéz helyzetek megoldását, és megfeledkezünk arról, hogy Ő ennél többet akar adni, saját magát! Isten bennünk akar élni, bennünk akar maradni, és azt szeretné, hogy mi is benne maradjunk. Mi mást is kérhetnénk ajándékul az idei karácsonyon?

Forrás: Nyolc Boldogság Közösség

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

19:10
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

17:33
Seregély István: Útravaló – 2019. január 21.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 21.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 21.

Mai evangélium – 2019. január 21.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,18–22

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle