Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

2018. december 12., szerda | 18:48

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A dicsőítő ének, Isten igéje, a buzdítás, az imádság a kitett Oltáriszentség előtt segít, hogy megálljunk a karácsony előtti rohanásban, befogadjuk Jézus jelenlétét; megtapasztaljuk, hogy mennyire közel van hozzánk, és milyen jó Vele lenni.

Az idei adventi imaest egybeesett a szeplőtelen fogantatás ünnepével is, ezért mottójául egy Máriával kapcsolatos idézetet választottak: „Boldog, aki hitte, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neki” (Lk 1,42) – Mária köszöntésére Erzsébetet eltöltötte a Szentlélek, és ujjongva így kiáltott fel. Isten mindkettejük életébe ott lépett be, ahol a legkevésbé várták: Mária nem ismert férfit, Erzsébet meddő volt, és már idős, de mindketten gyermeket fogantak, Isten különleges ajándékaként.

Az imaest résztvevői is azért imádkoztak, hogy Istent életüknek éppen abba a részébe fogadhassák be, amit üresnek, reménytelennek, terméketlennek éreznek. Sokszor kérünk Istentől „valamit”: kegyelmeket, ajándékokat, nehéz helyzetek megoldását, és megfeledkezünk arról, hogy Ő ennél többet akar adni, saját magát! Isten bennünk akar élni, bennünk akar maradni, és azt szeretné, hogy mi is benne maradjunk. Mi mást is kérhetnénk ajándékul az idei karácsonyon?

Forrás: Nyolc Boldogság Közösség

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap