Anthony Hopkins játssza XVI. Benedeket egy most készülő játékfilmben

2017. szeptember 11. hétfő 19:58

A Netflix megbízásából forgatott játékfilm a XVI. Benedek és Ferenc pápa közötti átmenetet kívánja feldolgozni, olyan sztárokkal a főbb szerepekben, mint Anthony Hopkins és Jonathan Pryce.

Az eddigi információk szerint Anthony Hopkins játssza majd XVI. Benedek pápát, Jonathan Pryce pedig – akit többek között a Trónok harca című nagy népszerűségnek örvendő sorozatban láthattak a nézők – Ferenc pápát alakítja.

Az egyelőre The Pope (A pápa) munkanéven emlegetett játékfilm a 2013. február 28. utáni időszakot dolgozza fel; ekkor döbbentette meg a világot XVI. Benedek pápa azzal, hogy bejelentette lemondását, s megnyitotta az utat a pápaválasztás előtt, melynek köszönhetően Jorge Mario Bergoglio, akkor Buenos Aires-i érsek került az Egyház élére Ferenc néven. A film középpontjában a két egyházfő kapcsolata s esetenként eltérő nézeteik állnak; a múltjukkal és a modern világgal való szembenézés.

A játékfilm rendezője Fernando Meirelles, akit Isten városa (City of God) című filmjéért a legjobb rendező Oscar-díjra jelöltek 2004-ben; Az elszánt diplomata (The Constant Gardener) című 2005-ös alkotása pedig Golden Globe-, Oscar és BAFTA-díjban is részesült. A forgatókönyvet Anthony McCarten írta (The Theory of Everything), operatőrnek Cesar Charlone-t kérték fel. A forgatás a tervek szerint idén novemberben, Argentínában indul.

Anthony Hopkins, akit legtöbben a Bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs) című pszichohorrorból ismernek – a sorozatgyilkos Hannibal Lecter megformálásért Oscar-díjat is kapott –, játszott már papot: a 2011-es A rítus (The Rite) című mozifilm ördögűző papját, Lucas atyát alakította. Az amerikai film Matt Baglio A rítus: egy ördögűző születése című könyvén alapul, mely valós eseményeket dolgoz fel, Gary Thomas amerikai exorcista tapasztalatait.

A pápaválasztás adta a témáját a brit Robert Harris tavaly szeptemberben Conclave (A konklávé) címmel megjelent bestsellerének. A szerző a Christian Today lapnak arról beszélt, egész életében érdekelték a különféle választások, s egy idő után rádöbbent: az egyik legrégebbi és egyik legfontosabb választás a pápaválasztás.

Forrás: Christan Today

Fotó: Wikipédia

Magyar Kurír
(vn)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ketezren-vettek-reszt-mariapocsi-ciganybucsun
Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök
ferenc-papa-ha-hibazol-kelj-fel-nincs-emberibb-mint-hibakat-elkovetni
Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel: nincs emberibb, mint hibákat elkövetni!

Szeptember 20-án különleges stílusú beszédet mondott a Szentatya: közvetlen hangnemben, tegezve buzdította reményre a szerdai általános kihallgatáson jelen lévő hívőket. A pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 20. szerda