Aranymiséjét ünnepelte Marton István plébános Zajkon

2018. május 23. szerda 16:44

Május 21-én, pünkösdhétfőn Marton István tótszerdahelyi plébános aranymisét mutatott be szülőfalujában, Zajkon.

Gál Jánosné nyugdíjas hitoktató köszöntötte a felszentelésének ötvenedik évfordulóját ünneplő lelkipásztort. „Megköszönjük imáinkban – István atyával együtt – Isten minden kegyelmét, minden elhordozott keresztjét, minden örömét. Ötven év az ember életében nagyon hosszú idő, de ötven év a papi pályán egy megszentelt élet – fogalmazott, majd felidézte: többször hallottuk Horváth Lajos atyától a történetet, mely szerint ő kérte az ünnepelt édesapját, Pista bácsit, hogy a három fia közül valamelyiket adja papnak. Mire ő azt felelte: válasszon közülük. Istvánra esett a választás, de mindez nem lett volna, ha nincs az Isten iránti nagy-nagy szeretete és az édesanyja sok-sok imája.”

Marton István újmiséjét 1968-ban mutatta be. Szülőfalujában esketéssel kezdte papi szolgálatát, aztán keresztelt is, de sajnos legtöbbször temetésre hívták. Több állomáshelye volt, de a leghosszabb időt Vásárosmiskén töltötte, ahol plébániát épített. Mostani szolgálati helyén, Tótszerdahelyen a plébánia építésének utómunkálatait végezte. „A Máté evangéliumából kiragadott idézet szerint élt: sosem hagyta, hogy a só ízét veszítse; ereje és képességei szerint szolgálja a közösséget, amely rábízatott. Kívánjuk, hogy papi szolgálata ezentúl is gyümölcsöző legyen!” – zárta köszöntőjét Gál Jánosné.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-felemelo-feladat-igazat-szolni-es-igazkent-elni
Ferenc pápa: Felemelő feladat igazat szólni és igazként élni!

November 14-én a Szentatya a nyolcadik paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Kiemelte, hogy nemcsak szavainkkal, hanem tetteinkkel és egész lényünkkel kell az igazságról tanúságot tennünk.

2018. november 14. szerda
-itt-mindig-var-benneteket-valaki-kapolnamegaldas-kaposvari-nagyboldogasszony-iskolakozpontban
„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az oltárban helyezték el.

2018. november 14. szerda