Árnyjáték és ostyatervezés – Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek Pécsen

2018. május 15. kedd 14:08

Negyedik alkalommal szervezett hittanversenyt a Pécsi Egyházmegye felső tagozatos hittanosoknak május 10-én. A középpontban idén a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) állt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hittanversenyen 32 csapatban 125 gyermek, valamint az őket kísérő hitoktatók vettek részt. A pécsi székesegyházi, a gyárvárosi és a Jézus Szíve-plébánia mellett a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolából és a pécsi görögkatolikus parókiáról is érkezett egy-egy csapat, továbbá a döbröközi, pécsváradi, kozármislenyi, egerági és mohácsi plébániák is képviseltették magukat.

A verseny témáját ebben az évben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus adta – a tanulók ezzel megkezdték a felkészülést a 2020-as budapesti eseményre. A megmérettetés során a versenyzőknek árnyjátékkal kellett megjeleníteniük egy-egy, az Oltáriszentséghez kapcsolódó szentírási történetet, majd a feladatlapokon a 2020-as NEK imádságának, logójának ismeretéről kellett számot adniuk. A nyolcvan évvel ezelőtti, 1938-as budapesti kongresszus főbb eseményeit, valamint a nemrég boldoggá avatott Brenner János életrajzát is ismerniük kellett a diákoknak. A délelőttöt ostyatervezés zárta, minden csapat lerajzolhatta a NEK-hez szerintük leginkább illő ostyadíszítést.

A versenyen az 5–6. és a 7–8. osztályos korcsoportban is az első három helyen végezett csapatok részesültek jutalomban, de senki nem ment haza üres kézzel.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Gregorics Iván

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
szentek-koreben-szekesfehervar-fogadalmi-unnepen
Szentek körében Székesfehérvár fogadalmi ünnepén

Húsz magyar szent ereklyéje jelenlétében ünnepeltek a székesfehérváriak a Szent István-i országfelajánlás emléknapján, augusztus 14-én. A város fogadalmi szentmiséjére érkezett ugyanis a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje.

2018. augusztus 15. szerda
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd