Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda néven alapít új intézményt a Pécsi Egyházmegye

Hazai – 2016. június 30., csütörtök | 12:11

Szeptembertől a Pécsi Egyházmegye lesz a fenntartója a dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Erzsébet Óvodai Tagintézményének. A szándékot június 27-én a dombóvári városházán aláírásával is megerősítette Udvardy György megyéspüspök és Szabó Loránd polgármester.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az egyházmegye új intézményt alapít Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda néven, és bár kötelező felvételt biztosító óvoda marad, működési területe ezentúl nemcsak Dombóvárra terjed majd ki. Mint Szabó Loránd polgármester elmondta, az egyházmegye kezdeményezte, hogy a Szent Orsolya Iskolaközpont mellett óvodát is működtethessen Dombóváron. Az intézmény dolgozói és a szülők, valamint a városvezetés is támogatta a javaslatot.

„Úgy gondolom, bölcs döntést hoztunk, amikor azt mondtuk, hogy Dombóváron legyen egy második egyházi fenntartású intézmény is. Természetesen ehhez kellett az is, hogy a másik egyházi intézménynél jók a tapasztalatok” – fogalmazott a városvezető.

Udvardy György megyéspüspök hangsúlyozta: már az iskoláskort megelőzően biztosítani szeretnék a katolikus nevelés lehetőségét azoknak a szülőknek, akik kezdettől fogva vallási szempontból elkötelezett intézménybe járatnák gyerekeiket. A főpásztor hozzátette: „Ezekre az intézményekre úgy tekintünk, mint az identitásformálás elsődleges helyeire, nyilván a családot követően. Ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy ott is a kultúra egészét tudjuk fölvillantani. Nevezetesen azt, hogy a hit és az élet egysége valóban egységként jelenjék meg.”

A Szivárvány Óvoda Erzsébet Óvodai Tagintézménye szeptembertől új intézményként, Árpád-házi Szent Erzsébet Óvoda néven működik tovább, minden dolgozót foglalkoztatnak továbbra is.

Forrás, fotó és videó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria