Autizmussal élők egyesületénél tett látogatást a nagyváradi megyéspüspök

Külhoni – 2017. december 7., csütörtök | 16:00

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket december 4-én és 5-én Nagyváradon az Élet Autizmussal Egyesület. Böcskei László megyéspüspök 5-én délelőtt tett látogatást a jelenleg tizenegy 17-27 év közötti fiatalt foglalkoztató intézménynél.

Első alkalommal szervezett Nyílt kapuk címmel rendezvényt a 2013 októberében alapított, Bacsadi Gabriella által vezetett Élet Autizmussal Egyesület azóta, hogy tavaly decemberben a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye jóvoltából két nagy teremhez jutott a Kanonok sor 25. szám alatti püspökségi épületben. Büszkeségük a varroda, melyet most a nyilvánosságnak is be tudtak mutatni: két napig nyitvatartási időben várták az érdeklődőket.

Böcskei László megyéspüspök kedden délben tett látogatást a műhelyben; ő rendszeresen látogatja az autizmussal élő fiatalokat, és a lehetőségekhez mérten támogatja őket.

A civil szervezet foglalkozásaira rendszeresen járó két autizmussal élő fiatalt ügyességüknek és tehetségüknek köszönhetően sikerült a műhelyben foglalkoztatni: szövetnadrághoz készítenek zsebeket, illetve csomagolják a koptatókat.

A többiek készültek a most hétvégén a püspökség által szervezett adventi vásárra és a közelgő karácsonyi ünnepre – karácsonyfadíszek, képeslapok, könyvjelzők, képek, mécsestartók, vázák születnek kezük munkája nyomán.

Az egyesület vezetője felhívást intézett az autizmussal élő fiatalok szüleihez, nevelőihez, hogy látogassák meg műhelyüket, mivel tudnának még néhány fiatalt foglalkoztatni.

Forrás és fotó: Hírek.Várad.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria