Autizmussal élők egyesületénél tett látogatást a nagyváradi megyéspüspök

2017. december 7. csütörtök 16:00

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket december 4-én és 5-én Nagyváradon az Élet Autizmussal Egyesület. Böcskei László megyéspüspök 5-én délelőtt tett látogatást a jelenleg tizenegy 17-27 év közötti fiatalt foglalkoztató intézménynél.

Első alkalommal szervezett Nyílt kapuk címmel rendezvényt a 2013 októberében alapított, Bacsadi Gabriella által vezetett Élet Autizmussal Egyesület azóta, hogy tavaly decemberben a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye jóvoltából két nagy teremhez jutott a Kanonok sor 25. szám alatti püspökségi épületben. Büszkeségük a varroda, melyet most a nyilvánosságnak is be tudtak mutatni: két napig nyitvatartási időben várták az érdeklődőket.

Böcskei László megyéspüspök kedden délben tett látogatást a műhelyben; ő rendszeresen látogatja az autizmussal élő fiatalokat, és a lehetőségekhez mérten támogatja őket.

A civil szervezet foglalkozásaira rendszeresen járó két autizmussal élő fiatalt ügyességüknek és tehetségüknek köszönhetően sikerült a műhelyben foglalkoztatni: szövetnadrághoz készítenek zsebeket, illetve csomagolják a koptatókat.

A többiek készültek a most hétvégén a püspökség által szervezett adventi vásárra és a közelgő karácsonyi ünnepre – karácsonyfadíszek, képeslapok, könyvjelzők, képek, mécsestartók, vázák születnek kezük munkája nyomán.

Az egyesület vezetője felhívást intézett az autizmussal élő fiatalok szüleihez, nevelőihez, hogy látogassák meg műhelyüket, mivel tudnának még néhány fiatalt foglalkoztatni.

Forrás és fotó: Hírek.Várad.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-kivesszuk-jezust-mi-marad-karacsonybol
Ferenc pápa: Ha kivesszük Jézust, mi marad a karácsonyból?

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a déli Mária-imádság elimádkozásakor a Szentatya arra biztatta a hívőket, hogy örömmel, imával és hálaadással készüljenek karácsonyra. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 17. vasárnap
unnepi-szentmise-es-hangverseny-vaci-szekesegyhazban-kodaly-zoltan-tiszteletere
Ünnepi szentmise és hangverseny a váci székesegyházban Kodály Zoltán tiszteletére

Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóján, december 16-án este püspöki szentmisével és a Magyar Kórusok Napja központi rendezvényével ünnepeltek a váci székesegyházban.

2017. december 17. vasárnap