Autizmussal élők egyesületénél tett látogatást a nagyváradi megyéspüspök

2017. december 7. csütörtök 16:00

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket december 4-én és 5-én Nagyváradon az Élet Autizmussal Egyesület. Böcskei László megyéspüspök 5-én délelőtt tett látogatást a jelenleg tizenegy 17-27 év közötti fiatalt foglalkoztató intézménynél.

Első alkalommal szervezett Nyílt kapuk címmel rendezvényt a 2013 októberében alapított, Bacsadi Gabriella által vezetett Élet Autizmussal Egyesület azóta, hogy tavaly decemberben a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye jóvoltából két nagy teremhez jutott a Kanonok sor 25. szám alatti püspökségi épületben. Büszkeségük a varroda, melyet most a nyilvánosságnak is be tudtak mutatni: két napig nyitvatartási időben várták az érdeklődőket.

Böcskei László megyéspüspök kedden délben tett látogatást a műhelyben; ő rendszeresen látogatja az autizmussal élő fiatalokat, és a lehetőségekhez mérten támogatja őket.

A civil szervezet foglalkozásaira rendszeresen járó két autizmussal élő fiatalt ügyességüknek és tehetségüknek köszönhetően sikerült a műhelyben foglalkoztatni: szövetnadrághoz készítenek zsebeket, illetve csomagolják a koptatókat.

A többiek készültek a most hétvégén a püspökség által szervezett adventi vásárra és a közelgő karácsonyi ünnepre – karácsonyfadíszek, képeslapok, könyvjelzők, képek, mécsestartók, vázák születnek kezük munkája nyomán.

Az egyesület vezetője felhívást intézett az autizmussal élő fiatalok szüleihez, nevelőihez, hogy látogassák meg műhelyüket, mivel tudnának még néhány fiatalt foglalkoztatni.

Forrás és fotó: Hírek.Várad.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

2018. október 18. csütörtök
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök