Autizmussal élők egyesületénél tett látogatást a nagyváradi megyéspüspök

2017. december 7. csütörtök 16:00

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket december 4-én és 5-én Nagyváradon az Élet Autizmussal Egyesület. Böcskei László megyéspüspök 5-én délelőtt tett látogatást a jelenleg tizenegy 17-27 év közötti fiatalt foglalkoztató intézménynél.

Első alkalommal szervezett Nyílt kapuk címmel rendezvényt a 2013 októberében alapított, Bacsadi Gabriella által vezetett Élet Autizmussal Egyesület azóta, hogy tavaly decemberben a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye jóvoltából két nagy teremhez jutott a Kanonok sor 25. szám alatti püspökségi épületben. Büszkeségük a varroda, melyet most a nyilvánosságnak is be tudtak mutatni: két napig nyitvatartási időben várták az érdeklődőket.

Böcskei László megyéspüspök kedden délben tett látogatást a műhelyben; ő rendszeresen látogatja az autizmussal élő fiatalokat, és a lehetőségekhez mérten támogatja őket.

A civil szervezet foglalkozásaira rendszeresen járó két autizmussal élő fiatalt ügyességüknek és tehetségüknek köszönhetően sikerült a műhelyben foglalkoztatni: szövetnadrághoz készítenek zsebeket, illetve csomagolják a koptatókat.

A többiek készültek a most hétvégén a püspökség által szervezett adventi vásárra és a közelgő karácsonyi ünnepre – karácsonyfadíszek, képeslapok, könyvjelzők, képek, mécsestartók, vázák születnek kezük munkája nyomán.

Az egyesület vezetője felhívást intézett az autizmussal élő fiatalok szüleihez, nevelőihez, hogy látogassák meg műhelyüket, mivel tudnának még néhány fiatalt foglalkoztatni.

Forrás és fotó: Hírek.Várad.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda