Az izraeli hadsereg egyházi földterületet sajátított ki

2018. december 2. vasárnap, 15:27

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus november 28-án közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy izraeli katonai erők egyházi tulajdonban lévő földterületet sajátítottak ki a Jordán völgyének északi részén.

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus 25 hektáros földterületét foglalt el az izraeli hadsereg, és azt helyőrséggé alakította át – adta hírül a Fides missziós hírügynökség. Az érintett terület Tayasir és Bardala palesztin falvak mellett található, a Jordán folyó völgyének északkeleti részén. Palesztin hatóságok a műveletet a nemzetközi jog megsértésének nevezték. A most kisajátított földterület egy korábbi izraeli katonai tábor mellett helyezkedik el, amit a közelmúltban rendbe hoztak és fallal vettek körül.

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus a közleményben jelezte, hogy vizsgálja az ügyet annak érdekében, hogy megfelelő módon kezelje, illetve hogy megelőzze a további károkat.

Muhammad Ahmad Husszein jeruzsálemi nagymufti is hivatalosan jelezte a latin patriárkátus területének elkobzását, amit „prédául ejtésnek” nevezett, mely arra irányul, hogy Izrael növelje az elfoglalt palesztin területek nagyságát. A jeruzsálemi nagymufti a világ politikai vezetőinek a segítségét kérte, hogy megállítsák a Szentföldön azt a politikát, ami nem veszi figyelembe az érvényben lévő nemzetközi egyezményeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Jeruzsálemi Latin Patriárkátus

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd