Az izraeli hadsereg egyházi földterületet sajátított ki

2018. december 2. vasárnap 15:27

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus november 28-án közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy izraeli katonai erők egyházi tulajdonban lévő földterületet sajátítottak ki a Jordán völgyének északi részén.

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus 25 hektáros földterületét foglalt el az izraeli hadsereg, és azt helyőrséggé alakította át – adta hírül a Fides missziós hírügynökség. Az érintett terület Tayasir és Bardala palesztin falvak mellett található, a Jordán folyó völgyének északkeleti részén. Palesztin hatóságok a műveletet a nemzetközi jog megsértésének nevezték. A most kisajátított földterület egy korábbi izraeli katonai tábor mellett helyezkedik el, amit a közelmúltban rendbe hoztak és fallal vettek körül.

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus a közleményben jelezte, hogy vizsgálja az ügyet annak érdekében, hogy megfelelő módon kezelje, illetve hogy megelőzze a további károkat.

Muhammad Ahmad Husszein jeruzsálemi nagymufti is hivatalosan jelezte a latin patriárkátus területének elkobzását, amit „prédául ejtésnek” nevezett, mely arra irányul, hogy Izrael növelje az elfoglalt palesztin területek nagyságát. A jeruzsálemi nagymufti a világ politikai vezetőinek a segítségét kérte, hogy megállítsák a Szentföldön azt a politikát, ami nem veszi figyelembe az érvényben lévő nemzetközi egyezményeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Jeruzsálemi Latin Patriárkátus

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle