Az izraeli hadsereg egyházi földterületet sajátított ki

2018. december 2., vasárnap | 15:27

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus november 28-án közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy izraeli katonai erők egyházi tulajdonban lévő földterületet sajátítottak ki a Jordán völgyének északi részén.

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus 25 hektáros földterületét foglalt el az izraeli hadsereg, és azt helyőrséggé alakította át – adta hírül a Fides missziós hírügynökség. Az érintett terület Tayasir és Bardala palesztin falvak mellett található, a Jordán folyó völgyének északkeleti részén. Palesztin hatóságok a műveletet a nemzetközi jog megsértésének nevezték. A most kisajátított földterület egy korábbi izraeli katonai tábor mellett helyezkedik el, amit a közelmúltban rendbe hoztak és fallal vettek körül.

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus a közleményben jelezte, hogy vizsgálja az ügyet annak érdekében, hogy megfelelő módon kezelje, illetve hogy megelőzze a további károkat.

Muhammad Ahmad Husszein jeruzsálemi nagymufti is hivatalosan jelezte a latin patriárkátus területének elkobzását, amit „prédául ejtésnek” nevezett, mely arra irányul, hogy Izrael növelje az elfoglalt palesztin területek nagyságát. A jeruzsálemi nagymufti a világ politikai vezetőinek a segítségét kérte, hogy megállítsák a Szentföldön azt a politikát, ami nem veszi figyelembe az érvényben lévő nemzetközi egyezményeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Jeruzsálemi Latin Patriárkátus

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

19:59
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

15:26