Az üldözött keresztények védelméről tanácskoztak Bécsben

Kitekintő – 2017. december 8., péntek | 14:00

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri tanácsának ülése alkalmával december 7-én Bécsben tanácskozást tartottak az üldözött keresztények védelméről, melyen felszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Szijjártó Péter felszólalásában kiemelte: Magyarország azt javasolja, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság ne hagyja büntetlenül a keresztények ellen elkövetett szörnyűségeket, továbbá a nemzetközi közösségnek garantálnia kell a közel-keleti keresztények számára, hogy mielőbb visszatérhessenek a szülőföldjükre, amint a konfliktusok véget érnek. Kifejtette: a keresztényellenesség veszélyes trendje egyre erősödik, szerte a világon szörnyű bűntetteket követnek el a keresztények ellen, és sokan közülük kénytelenek elhagyni a szülőföldjüket. Valamilyen okból a világ képmutatóan viselkedik ebben az ügyben, mintha a keresztényellenesség a diszkrimináció elfogadható formája lenne.

Szijjártó Péter szerint a nemzetközi szervezetek alig foglalkoznak a keresztény közösségek védelmével, míg más vallási közösségekével igen. Ezen változtatni kell, komolyan kell venni a keresztények védelmét.

A miniszter kitért rá: Magyarország nem támogatja azokat az erőfeszítéseket, amelyek a keresztény közösségeket el akarják mozdítani a Közel-Keletről, ehelyett biztosítani kell, hogy békés körülmények között élhessenek ott, ahol már évszázadok óta élnek. Szijjártó Péter ismertette azokat a projekteket, amelyekkel Magyarország támogatja a Közel-Keleten élő keresztény közösségeket.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria