Befejeződött a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház felújítása

2019. február 6. szerda, 09:51

Sajtótájékoztató keretében áldották meg február 1-én a felújított máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házat és Konferenciaközpontot. A korszerűsítés a Váci Egyházmegye és a magyar kormány támogatásával valósult meg.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A résztvevőket Stella Leontin címzetes prépost, a máriabesnyői kegyhely igazgatója köszöntötte, majd megáldotta az épületet. A felújítás kapcsán Nagyné Pádár Éva, az intézmény gazdasági igazgatója elmondta, hogy a házban van egy kihelyezett láda, melybe az odalátogatók bedobhatják írásos észrevételeiket. Erre a ládára a következő van felírva: „A dicséret jólesik, a kritika segít.” Így segítették a ház dolgozóit is a lelkigyakorlatokon részt vett vendégek hozzászólásai, mert nemcsak dicséretük, hanem építő jellegű kritikáik is jól estek, mert ezekkel felhívták a figyelmet a ház szükséges korszerűsítésére. 

A korszerűsítést a Triangulár Kft. végezte, a sikeres műszaki átadás-átvételre 2018. december 20-án került sor. A kivitelező nevében Bodnár Attila ügyvezető adott tájékoztatást az elvégzett munkafolyamatokról, és megköszönte a felújításban dolgozók munkáját.

A máriabesnyői kegytemplom mellett 1933-ban épült fel a Salvator-nővérek zárdája. Ebben az épületben működik a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont. A házban családsegítő, oktató-nevelő, képességfejlesztő, ismeretterjesztő, ifjúságsegítő, valamint lelki segítségnyújtással kapcsolatos tevékenységeket végeznek, és e témakörökben szerveznek programokat minden korosztály számára.

Az épület gépészeti részei már nem feleltek meg a kor követelményeinek, így a projekt keretében a fűtési rendszert és a villamoshálózatot korszerűsítették. A homlokzat felújításával együtt kicserélték a nyílászárókat is, de megújult a főzőkonyha és a fürdőhelyiségek is. A belső és külső felújításoknak köszönhetően a lelkigyakorlatos ház méltó környezetben tudja fogadni az élethelyzetükben elakadtakat és tanulni vágyókat.

Forrás: Matersalvatoris.hu/Váci Egyházmegye

Fotó: Dobos Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00
Útravaló – 2019. február 16.

Útravaló – 2019. február 16.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. február 16.

Mai evangélium – 2019. február 16.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 8,1–10

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle