Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye négy iskolájának energetikai felújítása

2018. február 14. szerda 09:43

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye KEHOP 5.2.3-16 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című projektje, melyből négy egyházmegyei fenntartású általános iskola épületének energetikai korszerűsítése valósult meg.

Az elvégzett épületenergetikai korszerűsítési tevékenységek közé tartoznak a külső hőszigetelések, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszerek korszerűsítése, a napelemes rendszerek telepítése.

A fűtési költségek jelentős csökkenése költségmegtakarítást eredményez az intézmények számára. A hőszigetelésnek köszönhetően az épületek falai tovább tartják a meleget és a hideget is, kevesebb energiát használnak fel, így kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe.

A napelemes rendszerek telepítésével az épületek képesek saját maguk számára hasznosítani a nap energiáját, ami hozzájárul a megújuló energiafelhasználás részcéljához. A napenergia felhasználása egyúttal csökkenti a fosszilis energia felhasználását, hiszen a fogyasztás egy részéhez szükséges energiát a napelemek állítják elő.

A projekt keretében az alábbi négy helyszínen történt energetikai korszerűsítés:

Szent Margit Általános Iskola Szent László tagiskolája (2060 Bicske, Prohászka Ottokár utca 3. hrsz.: 1302/1) – külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje, gépészeti korszerűsítés, napelemes rendszer telepítése

Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola (8060 Mór, Erzsébet tér 19. hrsz.: 488) – külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje, gépészeti korszerűsítés, napelemes rendszer telepítése

Szent Imre Katolikus Általános Iskola (2300 Ráckeve, Szent István tér 22. hrsz.: 3) – külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje

Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola (2030 Érd, Alsó utca 21. hrsz.: 22573) – külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje, gépészeti korszerűsítés

A projekt 290 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 25-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

17:03
orszagjarasra-indul-az-eucharisztikus-vilagkongresszus-keresztje
Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

16:50