Bemutatták az elsőáldozókat Kapuváron

2019. február 8., péntek | 15:06

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola negyvennégy tanulója készül az első szentáldozásra idén. A Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódó iskolai szentmisén mutatták be őket a Szent Anna-templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisét Radó Tamás plébános celebrálta. Az elsőáldozásra készülő gyermekek fogadták az égő gyertyát, melynek fényénél megnyitották szívüket Isten kegyelmének, hogy az evangélium örömteli útján tudjanak járni. Az iskola egész közössége imádkozott az elsőáldozásra készülőkért, hogy szeretetben növekedve a Mennyei Atya tetszése szerint éljenek.

Forrás: Győri Egyházmegye; Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Kapuvár

Fotó: Magyar László

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58